PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Samantha Bosque retrata persones sense sostre

L’artista pinta retrats per a un projecte per a la Fundació Arrels

Per E. J. M.

Samantha Bosque presentant la seva presència a Venècia el 2013.
Samantha Bosque presentant la seva presència a Venècia el 2013. | SFGA
L’artista veneciana Samantha Bosque està preparant un projecte amb la Fundació Arrels, de Barcelona, que ajuda les persones sense llar. «Es tracta de retrats de gran format de persones sense llar. La Fundació les fa participar molt activament perquè no són proteccionistes sinó que els impliquen en els projectes».

La proposta de Bosque consisteix en un retrat de la persona i aquesta hi escriurà a sobre, «interactuaran amb les obres escrivint-hi el que els suggereix, serà un projecte conjunt». El resultat no el veurem fins l’any que ve. L’artista també prepara una exposició amb obra nova «i que no s’ha vist mai en el meu treball» que presentarà l’any que ve a la galeria Pilar Riberaygua.

Bosque va ser una dels tres artistes que va representar Andorra en la Biennal d’art contemporani de Venècia de l’any 2013. La seva obra, Memòria oblidada, es pot veure ara en una exposició fragmentada entre els dos edificis d’Andorra Telecom i el Consell General.

La participació a Venècia «és una arrancada professional perquè el suport que et dóna representar el teu país a la Biennal de Venècia t’aporta un punt molt fort al teu currículum», va argumentar Bosque.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT