PUBLICITAT

Andorra i Macedònia aposten per un matx de caire defensiu

RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors de Macedònia, durant l?entrenament d?ahir a la tarda a l?Estadi Comunal. Foto: TONY LARA

El partit d’avui a les 19.00 a l’Estadi Comunal no serà vistós. Aquesta és la realitat que es veurà avui en el tercer enfrontament d’Andorra en aquesta fase de classificació per a l’Eurocopa. Segons declaracions d’ahir dels dos seleccionadors, Macedònia és al Principat disposada a tancar-se al darrere –paraula de Mirsad Jonuz: «Nosaltres jugarem al contraatac»–, mentre que Andorra assumirà el seu rol habitual dels últims anys –Koldo Álvarez: «No serà un partit maco»–. Així que millor deixar a casa el virtuosisme, i sí anar al camp amb una mentalitat pragmàtica: treure un bon resultat.

Per als dos seleccionadors, aconseguir un resultat satisfactori és, sense dubte, guanyar i sumar els tres punts. Però això és el que es diu el dia d’abans de la batalla, perquè avui potser la situació del joc canvia. Macedònia, que no podrà comptar amb la seva estrella, Goran Pandev (Inter de Milan), lesionat, arriba disposat a «sortir al contraatc», segons el seu seleccionador, el qual va parlar ahir de la selecció andorrana: «L’estil d’Andorra no ha canviat, juga molt defensivament i molt tancada». Amb aquesta afirmació, Jonuz va continuar: «Juguen d’una manera molt organitzada, molt motivats i són molt bons en defensa, el camp és més petit de l’habitual i no podrem fer el nostre joc obert». Macedònia, que arriba amb només sis jugadors dels que van guanyar a Andorra en l’últim enfrontament per 3-0, tindrà, segons el seu tècnic, «l’obligació de presentar un equip seriós, perquè sabem que aquí hem tingut males experiències», en referència al matx del 2004 de classificació per al Mundial que Andorra va vèncer per 1-0 amb gol de Marc Bernaus.

Koldo, que va entrar a la roda de premsa després de Jonuz, va fer una ganyota quan se li va dir que Macedònia jugaria al contraatac, i va parlar: «Per nosaltres intentar competir significa ser fidels a nosaltres mateixos, perquè hem d’intentar que Macedònia ens guanyi si pot, però no donar-li nosaltres el partit». Per al seleccionador, l’objectiu és «estar els més minuts possibles ben plantats al camp». Am btot, Koldo assumeix el caire físic que tindrà el joc de Macedònia, la qual cosa considera «un problema». L’entrenador andorrà apostarà de nou pel sistema 4-2-3-1, amb la intenció de «cuidar els detalls». Aquí haurà de dir alguna cosa també l’estat del terreny de joc, amb alguns fortats ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT