PUBLICITAT

Els Pastorets de Sant Julià abaixen el teló amb 1.400 espectadors

  • Gonzàlez de Alaiza s'ha mostrat molt satisfet per la xifra assolida de públic
  • Ha destacat la bona acollida que han tingut els nous personatges que s'han introduit, entre ells el caganer
08012011pastorets
Una de les representacions dels Pastorets lauredians, el mes passat.. Foto: TONY LARA
L'obra dels Pastorets, que s'ha representat a Sant Julià de Lòria per últim cop aquest dissabte, ha congregat un total de 1.400 espectadors entre les cinc funcions que s'han representat al llarg de les vacances de Nadal. El director de Cultura de la corporacio laurediana, Jordi Gonzàlez de Alaiza, s'ha mostrat molt satisfet per la xifra assolida de públic, que representa un 15% més que l'any passat, i ha destacat la bona acollida que han tingut els nous personatges que s'han introduit, entre ells el caganer.
Per segon any consecutiu, els Pastorets de Sant Julià de Lòria han estat dirigits per Sergi Vallès i Irina Robles. Aquest tàndem ha decidit incorporar el caganer com a personatge nou i traslladar tots els elements de l'obra de Folch i Torres al pessebre. Un des aspectes que aquest any ha funcionat "molt bé" ha estat la introducció d'aquesta figura del Nadal que ha tingut una "bona acceptació", segons ha explicat Gonzàlez. A més, el fet que alguns dels actors hagin canviat de personatges també ha donat més vida a la representació. Per la seva part, Vallès s'ha mostrat satisfet amb la feina feta i la introducció de nous personatges. A més, ha comentat que les impressions del públic també han estat bones.

En aquesta 17a edició, s'ha renovat el vestuari dels actors amb la intenció de reforçar la sensació d'estar veient un pessebre. Gràcies a la transformació de la roba que ha cedit l'esbart lauredià, el públic ha pogut veure els personatges abillats com hebreus. Per posar la cirereta al pastís, el compositor Òscar Machancoses ha creat una banda sonora a partir de músiques tradicionals i populars. D'altra banda, aquest any s'ha tornat a comptar amb la presència dels tres papers de l'àvia, en Ruquet i la Carmanyola, que varen ser novetat en l'edició anterior.

Les funcions han comptat amb uns 200 participants, entre actors, acomodadors i personal tècnic, que han participat de forma altruista. Amb l'última representació dels Pastorets es posa punt i final a la Temporada de Teatre conjunta entre els comuns d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Segons ha indicat el director de Cultura de la corporació laurediana, les representacions a l'Auditori Claror han experimentat un augment d'espectadors. Tot i això, s'ha mostrat prudent ja que encara falta acabar d'analitzar totes les xifres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT