PUBLICITAT

Sessió de Comú

González defensa la gestió de les inversions davant les crítiques de l'oposició

La minoria encapçalada per Astrié posa en relleu la manca d'inversió i el retard en els projectes d'habitatge

Per Agències

Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, durant la sessió de Consell de Comú.
Els cònsols d'Andorra la Vella, Sergi González i Olalla Losada, durant la sessió de Consell de Comú. | ANA/M.F.

El Comú d'Andorra la Vella ha iniciat contactes amb diversos propietaris per informar-los sobre el programa 'Reviu', el qual té com a objectiu posar al mercat pisos buits. El cònsol major, Sergi González, ha explicat que ja hi ha "vint propietaris interessats" i que s'estan programant reunions perquè la conselleria d'Habitatge els pugui oferir una explicació detallada sobre els avantatges del programa. González ha fet aquestes declaracions en una compareixença posterior a la sessió de Consell de Comú, en la qual s’ha informat de l'execució pressupostària a 30 de juny, amb un superàvit de 8,3 milions d'euros.

Durant la sessió, l'oposició ha criticat la "manca d'inversió pública", assenyalant que només s'ha executat el 39% de les inversions reals previstes. També han retret a la majoria que "encara no hi hagi cap habitatge comunal" sobre la taula, malgrat ser un dels compromisos electorals. En resposta, González ha defensat la gestió actual i ha lamentat les crítiques d'Astrié, qui ha afirmat que el projecte del Cedre ja estava llest per a la licitació quan van deixar el Comú. González ha aclarit que, tot i que el projecte va ser lliurat al Govern, encara falten detalls importants, com un acord amb un veí i les prospeccions necessàries.


LLEGEIX TAMBÉ: El programa Reviu avança amb les bases aprovades per unanimitat al Consell de Comú


A més, ha remarcat que la proposta de l'anterior majoria no preveia finestres en una paret mitgera, mentre que el nou projecte soluciona aquest problema. González ha criticat que "no fa falta fer populisme" i ha assegurat que el nou equip comunal ha gestionat el projecte de manera correcta, destacant que fins i tot Astrié els va felicitar en comissió.

Finalment, i tornant al programa Reviu, González ha destacat que està funcionant i que s'han detectat dos edificis tancats, gràcies a la col·laboració dels veïns. Així mateix, ha anunciat que es durà a terme una campanya de comunicació per fomentar la participació, segons informa l'ANA.

Tancament de comptes a 30 de juny

Durant la sessió, també s’ha detallat l’execució pressupostària del primer semestre de l'any. Segons el conseller de Finances, Joaquim Miró, els ingressos ascendien a 32,9 milions d'euros (un 56,7% del pressupostat) i les despeses a 24,5 milions (42,3%), amb un superàvit de 8,3 milions. Pel que fa a les inversions, s'han liquidat 5,2 milions (39% del previst) i s'han compromès 7,1 milions, assolint un 53,5% de la previsió pressupostària. A més, s’ha rebaixat l’endeutament en un milió d'euros, situant-lo en 15,8 milions (31,23%).


LLEGEIX TAMBÉ: Andorra la Vella tanca l'exercici 2023 amb un superàvit de 4,1 milions


L'oposició ha insistit que el Comú ha d'accelerar l'execució de les inversions per evitar perdre les partides pressupostades. Miró ha recordat que el ritme d'execució és similar al de l'any passat, mentre que González ha defensat que els diners no es perdran, sinó que es reconduiran. El cònsol major ha afegit que el sector públic ha de ser prudent en la situació actual, ja que els preus de les licitacions s'han disparat, arribant a duplicar o triplicar els valors habituals, tot destacant la necessitat d'optimitzar els recursos i actuar amb coherència en la gestió pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT