PUBLICITAT

Andorra Taste Award

Carme Ruscalleda rep el guardó destacant l'admiració dels productes d'alta muntanya del país

La cuinera catalana ha descrit el premi com un símbol del llarg camí recorregut

Per Laura Gómez Rodríguez

Carme Ruscalleda i Benjamín Lana aquest matí.
Carme Ruscalleda i Benjamín Lana aquest matí. | EL PERIÒDIC/L.G.R.

La reconeguda xef catalana, Carme Ruscalleda, ha estat guardonada amb l'Andorra Taste Award. L'entrega del reconeixement a la seva trajectòria professional ha tingut lloc aquest matí, a la sala de Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, un espai que fins el diumenge 22 de setembre acollirà tota una programació centrada en la cuina d'alta muntanya.

A l'acte, Ruscalleda ha fet un repàs per la seva trajectòria i els seus inicis, acompanyada del director general del Grup Vocento Gastronomia, Benjamín Lana. En la seva intervenció, ha recordat com la xarcuteria familiar on va créixer va ser el punt de partida d'un viatge apassionant cap a la cuina. La xef ha expressat una gran nostàlgia pel Restaurant Sant Pau, el seu primer establiment, el qual va tancar recentment després de 19 anys de servei a Tòquio, deixant una empremta inoblidable a la gastronomia internacional.

Aquest guardó representa un reconeixement a una carrera marcada per la innovació culinària sense perdre mai de vista les arrels. Segons Ruscalleda, aquest premi reafirma la importància de defensar les tradicions locals davant la seducció de la gastronomia global: "És molt fàcil deixar-se seduir per coses foranes, evidentment que les hem de tastar i ens han d'agradar, però hem de defensar més que mai el de casa. Ens donem cor d'aquella tradició", ha apuntalat.

Amb una connexió especial amb Andorra, país que la xef ha visitat en múltiples ocasions, Ruscalleda ha destacat la importància de la gastronomia com a element distintiu d’un territori: "Una de les postals amables de tots els països del món és la gastronomia". La xef ha remarcat que Andorra compta amb un patrimoni culinari únic que mereix ser promogut i valorat internacionalment, posant èmfasi en el potencial de la cuina tradicional andorrana per adaptar-se a les noves tendències i afirmant que plats humils, nascuts de la necessitat i l'enginy podrien esdevenir referents internacionals.

Durant la seva intervenció, Ruscalleda ha expressat també la seva admiració pels productes d'alta muntanya del país, especialment pels bolets i vegetals, i ha recomanat que s'explotessin més aquests recursos naturals: "Hi ha uns bolets d'alta muntanya impressionants. No me'ls venguis. Pugen a menjar-los". En acabar l'acte, Ruscalleda ha compartit la seva emoció pel reconeixement rebut: "A mi em tocava treballar i vaig tenir la sort de poder fer un treball a la meva manera. I quan busques aquesta llibertat, té el preu alt que no has de fallar. He involucrat la família, i que fins i tot et donin un premi ja sembla que estiguis somiant", tot agraïnt amb entusiasme el premi, el qual ha descrit com un símbol del llarg camí recorregut.

L'Andorra Taste, que aquest any celebra la seva tercera edició, s'ha consolidat com una cita obligada per als amants de la gastronomia d'alta muntanya. El premi a Carme Ruscalleda ha estat el punt àlgid d'una jornada plena d'emocions, reconeixent la trajectòria d'una de les grans figures de la cuina catalana i mundial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT