PUBLICITAT

Talent nacional

La 65a Temporada de Teatre d'Andorra la Vella serà exclusiva per a artistes nacionals

La nova edició apostarà per incentivar el creixement del teixit cultural del país amb talent andorrà

Per Agències

La cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada, i la directora i actriu de l'obra 'Benvinguda a la realitat', Núria Montes, aquest matí durant la presentació.
La cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada, i la directora i actriu de l'obra 'Benvinguda a la realitat', Núria Montes, aquest matí durant la presentació. | ANA / M.R.

La 65a Temporada de Teatre d'Andorra la Vella estarà formada, exclusivament, per produccions creades a Andorra. Així ho ha traslladat aquest dijous al matí la cònsol menor de la capital, Olalla Losada, qui ha destacat que és la primera vegada en la història de la temporada que s'aposta per aquest format. "Aquest any és molt especial. Hem decidit fer una temporada completament nacional amb talent andorrà. Creiem que tocava fer-ho", ha comentat Losada, tot indicant que "és molt important que els actors i les actrius del país puguin gaudir del Teatre Comunal", ha recalcat Losada acompanyada dels actors i artistes Mercè Canals, Jordi Troguet, Núria Montes i Mònica Vega.

Tal com s'ha anunciat durant la presentació, a la qual han estat també presents els actors i artistes Mercè Canals, Jordi Troguet, Núria Montes i Mònica Vega, la temporada s'iniciarà el 3 i 4 d'octubre amb l'obra 'Bipolar' de Jordi Troguet, una apologia de la inclusió social d'una persona amb trastorn bipolar. Continuarà el 24 i 25 d'octubre amb 'La Senyoreta' de Josefina Porras i Núria Gras, una obra que combina teatre i performance per explicar la història de Maria Lluïsa de Riba Cassany, la propietària del patrimoni de la Casa Rossell d'Ordino.

La següent obra, 'Això s'escony/ahhh?' de Sergi Vallès amb Líquid Dansa, reflexionarà sobre la sexualitat en l'etapa de maduresa a través de l'humor i es representarà el 14 i 15 de novembre. Més endavant, el 21 i 22 de novembre, serà el torn de l'estrena de 'Benvinguda a la realitat: una nit amb l'Aura Puig' de Núria Montes i Joan Hernández, una adaptació de la novel·la de Lara de Miguel que abordarà temes d'igualtat de gènere, empoderament i resistència també a través de l'humor. "Aquest espectacle introdueix una protagonista que representa diferents situacions i persones com una metàfora per parlar de desigualtats i abusos de poder", ha apuntat Montes.

Finalment, la darrera obra, 'La neu dins d'aquesta pluja' de Marc Rosich, comptarà amb la participació dels actors andorrans Clàudia Riera i Oriol Guillem i s'estrenarà el 12 i 13 de novembre. "Quatre de les cinc obres són estrenes", ha assenyalat Losada, afegint que totes les obres es representaran a les 20.30 hores.

Un moment per fer lluir Andorra

Davant d'una pregunta de la premsa sobre si aquesta tendència de caràcter nacional es mantindrà en el futur, la cònsol menor de la capital ha precisat que "aquesta vegada ens hem adonat que teníem moltes propostes locals i, per tant, tenia molt de sentit fer aquesta temporada només nacional". A més, ha detallat que la temporada compta amb un pressupost de 20.000 euros, excloent la producció que es fa amb l'ENA.

Sobre una possibilitat que no es repliqui la mateixa proposta, Losada ha indicat: "Potser en una altra ocasió cap companyia andorrana ens presentarà cap projecte, i llavors no serà possible", ratificant, alhora, la voluntat del Comú de recuperar aviat la col·laboració amb Sant Julià de Lòria per a una temporada conjunta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT