PUBLICITAT

Dia de Meritxell

Ensenyat emmarca el seu discurs de la Diada al voltant de la crisi de l'habitatge

El síndic general insta també a afrontar l'Acord d'associació amb la UE amb "debats racionals"

Per Alex Montero, Laura Gómez Rodríguez

El síndic general, Carles Ensenyat, durant el seu discurs en el Dia de Meritxell.
El síndic general, Carles Ensenyat, durant el seu discurs en el Dia de Meritxell. | Consell General

El síndic general, Carles Ensenyat, ha destacat la necessitat de mantenir una perspectiva racional i pragmàtica en els debats polítics durant el discurs pronunciat en la celebració del Dia de Meritxell al Santuari homònim. En relació amb els temes que més preocupen la ciutadania, com l'actual crisi de l'habitatge, Ensenyat ha apostat per un enfoc pragmàtic, destacant la necessitat d'oferir solucions concretes i tangibles que responguin als problemes immediats de la gent, especialment en un moment en què l'accés a l'habitatge assequible i les pressions econòmiques són temes centrals en l'agenda política. Així i tot, el síndic general ha recordat que el Consell General ja ha aprovat diverses mesures per abordar la crisi de l'habitatge, destacant la importància de construir consensos amplis en qüestions tan rellevants per a la societat andorrana.

Per altra banda, Ensenyat ha fet una crida a evitar postures maximalistes respecte a l'Acord d'associació amb la Unió Europea, una de les qüestions més controvertides del panorama polític actual, ja que, segons l'esmentat, tant els partidaris com els detractors de l'Acord coincideixen que "aquest suposarà un canvi profund per a Andorra".


LLEGEIX TAMBÉ: ESPECIAL DIA DE MERITXELL


No obstant això, el síndic ha insistit que el debat al voltant d'aquest tema hauria d’allunyar-se d'interpretacions que el presenten com un canvi radical o una ruptura total amb el model tradicional del país. El màxim dirigent del Consell General ha subratllat que el text negociat amb la UE és "un pas més" en l'evolució natural del país, tot recordant que la signatura de la Constitució l'any 1993 també va generar debats intensos, tot i que avui es considera un fet consolidat.

En aquesta mateixa línia, Ensenyat ha demanat que els grans debats públics es plantegin "amb perspectiva i dins de la racionalitat", recordant que els representants polítics actuals no són els iniciadors ni els finalitzadors de la història d'Andorra, sinó "una baula més en una cadena de continuïtat institucional que ha de ser preservada".

Finalment, el síndic general ha incidit en el seu discurs en la importància del Dia de Meritxell, un esdeveniment que simbolitza la unió de la ciutadania andorrana, independentment de la seva condició social o edat. Aquest dia, segons el síndic, representa no només un acte religiós o institucional, sinó "un reforçament de la identitat col·lectiva d'Andorra".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT