PUBLICITAT

Reunió internacional

Dos andorrans cursaran estudis als Estats Units gràcies a les beques Fullbright

A la trobada ha ressonat l'estat excel·lent entre els dos països i s'ha contrastat el projecte d'intercanvi

Per El Periòdic

Un instant de la reunió anual del Comitè Bilateral Fulbright.
Un instant de la reunió anual del Comitè Bilateral Fulbright. | SFGA

El Consolat General dels Estats Units a Barcelona ha acollit aquest divendres la reunió anual del Comitè Bilateral Fulbright, amb la participació, com a copresidents, per part andorrana de la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, i del ministre de Relacions Institucionals, Educació i ensenyament superior, Ladislau Baró. Per part estatunidenca, ha comparegut la cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Lia Miller.

Durant la trobada s'han tractat els temes relatius al Protocol d'entesa entre Andorra i els Estats Units sobre elprograma d'intercanvi d'estudiants entre els dos estats. Aquest protocol, que es va signar l'any 2000, ha permès que dinou d'estudiants d'Andorra hagin pogut seguir estudis de màster o doctorat en universitats americanes, gaudint de les beques que el Govern d'Andorra atorga, que cobreixen matrícula, estada i la resta de costos associats.

Actualment, dos estudiants estan cursant estudis gràcies al programa Fulbright per al curs 2024/25. També ha servit per repassar l'actualitat del programa Study of the United States Summer Institute (SUSI), adreçat a professors i tècnics del ministeri encarregat de l'educació per a la realització d'un programa intensiu de formació al país nord-americà.

Altres accions lligades al Protocol d'entesa són la integració d'assistents de conversa anglesa als equips docents de les escoles andorranes de 2a ensenyança, batxillerat i formació professional, donant classes d'anglès i cultura americana. Un centenar d'estudiants i joves nord-americans han pogut optar a aquestes estades on han pogut conèixer de primera mà la cultura i tradicions andorranes per compartir-ho amb els seus companys a la tornada als Estats Units. De fet, aquest curs escolar cinc joves nord-americans participaran en aquest programa.

Per acabar, cal ressaltar que durant tota la trobada, les dues parts han posat de manifest l'excel·lent estat de les relacions entre Andorra i els Estats Units i s'han analitzat altres possibles línies de col·laboració entre els dos països.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT