PUBLICITAT

Turisme

La pernoctació mitjana dels turistes al juliol es manté en 2,5 nits

Els hotels i apartaments turístics continuen sent la principal opció d'allotjament

Per El Periòdic

Els visitants han experimentat una lleugera davallada al mes de juliol.
Els visitants han experimentat una lleugera davallada al mes de juliol. | Arxiu ANA

La pernoctació mitjana dels turistes al juliol es manté en 2,5 nits, igualant la del mateix mes de l'any passat. Dels turistes que han visitat Andorra, un 74,4% ha optat per allotjar-se en hotels, aparthotels o apartaments turístics, mentre que un 13,7% ha triat l'habitatge de familiars o propi, i un 11,9% s'ha decantat per altres opcions com càmpings. Pel que fa a la categoria d'allotjament escollida, destaca la de quatre estrelles, la qual ha atret un 35,4% dels turistes. Les zones més freqüentades per pernoctar han estat Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, amb un 24,1% cadascuna.

En termes generals, el mes de juliol ha registrat l'entrada de 955.660 visitants al país, dels quals 594.137 són excursionistes (62,2%) i 361.523 són turistes (37,8%). Aquestes xifres representen un descens del 2,9% respecte al mateix mes de l'any anterior. Tant el nombre de turistes com el d'excursionistes ha disminuït, amb caigudes del 2,1% i 3,3%, respectivament.

Per país de residència, els visitants d'altres procedències han experimentat un increment del 8,3%, mentre que els visitants espanyols i francesos han registrat una davallada del 5% i 4,1%, respectivament.

Finalment, cal destacar que, entre els visitants que han vingut al juliol, un 41,2% ho ha fet en família, un 37,8% en parella i un 14% amb amics. Un 60,9% dels visitants ha manifestat que ha vingut per fer compres, sent aquest el motiu principal tant per als excursionistes (74,7%) com per als turistes (41,7%).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT