PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els pisos del Pessebre d’Escaldes centren la resposta de Govern a Gili

L’Executiu afirma que les obres començaran quan el Comú escaldenc enllesteixi la seva part

Per El Periòdic

L’inici dels treballs de construcció a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany.
L’inici dels treballs de construcció a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany. | Comú d\'Escaldes-Engordany

Amb motiu de les declaracions fetes diumenge per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, en les quals criticava que al Debat d’Orientació no es tractés la qüestió de l’habitatge de la parròquia escaldenca, Govern ha informat avui que la intenció és que aquest 2024 continuïn les licitacions dels edificis d’habitatges anunciats i en curs, entre els quals es troba l’edifici de l’avinguda del Pessebre, 60, un projecte conjunt amb el Comú d’Escaldes-Engordany.

Tal com estableix el conveni de col·laboració signat el març del 2023, el Govern s’encarregarà de la construcció de 34 pisos de lloguer assequible en un terreny de 792 metres quadrats cedit per la corporació comunal, la qual es troba fent actualment els treballs d’excavació i construcció dels fonaments, aparcaments i planta baixa de l’edifici. En paral·lel, el mateix equip d’arquitectes que ha contractat la corporació escaldenca està fent el projecte constructiu perquè el Govern hi basteixi les sis plantes amb 34 pisos. 

Així doncs, l’Executiu està pendent actualment de rebre aquest projecte per poder licitar unes obres que començaran tan bon punt el Comú d’Escaldes-Engordany hagi finalitzat la part dels treballs que està duent a terme. Només aleshores, i un cop revisat el projecte lliurat, estarà en disposició d’iniciar a la tardor el procés per adjudicar el concurs a l’empresa o grup d’empreses que s’encarregarà d’aixecar l’edifici que es preveu que estigui enllestit el 2026. 

 Per altra banda, el parc públic d’habitatges de lloguer assequible podrà oferir ja aquest 2024 una setantena de pisos. Es tracta dels habitatges dels edificis Tobira i del carrer Roureda de Sansa d’Andorra la Vella, de l’antic hotel Pellicer de Canillo i de l’edifici situat al carrer Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria.

Gili: «Durant el DOP, no vam sentir massa parlar dels pisos d’Escaldes»

Segons va declarar Gili durant la celebració de la festa de la parròquia, la construcció dels pisos esmentats continua a un ritme favorable, tot i que hi ha una saturació d’obres. Tot i que la creença des de la corporació comunal és que Govern està posant «el fil a l’agulla», perquè «la problemàtica és molt important», la mandatària va afirmar que si el projecte s’ha d’acabar cancel·lant, els agradaria un avís perquè ho facin ells. Així i tot, sembla que el període de finalització d’aquests habitatges continua sent a finals de primavera de l’any vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT