Demà, dimarts 11 de febrer, se celebra el Dia de la Internet Segura (Safe Internet Day), una iniciativa impulsada per la xarxa Insafe/INHOPE des del 2004 i secundada per la Unió Europea, amb l’objectiu de fomentar un ús segur i positiu de les tecnologies digitals, especialment entre infants i joves.
Com cada any, Andorra Telecom se suma a aquesta commemoració amb diverses activitats adreçades a diferents sectors de la població. L’operadora ha destacat la importància de continuar amb accions de conscienciació i formació per promoure el benestar digital de la ciutadania. Segons ha explicat la Responsable de Responsabilitat Social Corporativa d’Andorra Telecom, Inés Martí, aquest 2025 l’empresa seguirà col·laborant amb institucions i entitats com el Ministeri d’Educació, l’Agència Nacional de Ciberseguretat, Unicef Andorra, el SAAS, la Policia, el Bàsquet Club Andorra o l’associació Projecte Vida.
“Ja fa uns anys que col·laborem amb aquestes institucions en la conscienciació de les amenaces que existeixen a Internet i seguirem aquest 2025 sumant esforços amb ells per avançar en aquesta conscienciació i en la formació en el bon ús d’Internet entre les famílies, els infants i joves del país”, ha afirmat Martí.
Una de les principals novetats d’aquest any són les càpsules digitals “Preguntes i respostes sobre benestar digital”, protagonitzades per experts d’Andorra i d’altres països. A través d’aquests vídeos breus, s’abordaran temes d’actualitat com la pornografia i els adolescents, la manipulació dels algoritmes o l’addicció als videojocs. Aquestes càpsules es publicaran al perfil d’Instagram d’Andorra Telecom i al canal de WhatsApp Benestar Digital de la companyia, amb l’objectiu de proporcionar informació útil i consells pràctics per a les famílies i els joves.
Un altre dels eixos principals de les accions d’Andorra Telecom en aquesta jornada és la promoció del servei Internet Protegit, que ofereix eines per ajudar les famílies a controlar i restringir l’accés a continguts inadequats a la xarxa. Per facilitar-ne l’ús, la companyia ha anunciat que el servei serà gratuït fins al 30 de juny i ha recordat que es pot contractar a través de l’aplicació d’Andorra Telecom, el portal web o trucant al 115. Actualment, aquest servei compta amb 970 contractacions i busca minimitzar els riscos d’exposició primerenca a continguts perjudicials, així com prevenir possibles addiccions digitals entre els més joves.
A més de les accions dirigides a infants, joves i famílies, Andorra Telecom també vol reduir la bretxa digital entre la gent gran. Per aquest motiu, el pròxim 18 de febrer organitzarà un taller de tecnologia a la Casa Pairal de la Massana, en el qual s’ajudarà els participants a resoldre dubtes i inquietuds sobre l’ús dels seus dispositius mòbils.