Search
Close this search box.

L’Andorra Ultra Trail Vallnord torna a superar-se amb més de 2.500 inscrits

La nova cursa Eufòria és el motiu del creixement en participació i el 2017 tindrà 49 països representats

Nou edicions i cada any passa igual. L’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) se supera en xifres de participació, tot i que en els darrers tres anys, en superar els 2.000 inscrits, Cims Màgics deixava clar que en aquest aspecte, havien tocat sostre.
 
Per al 2017 hi ha una nova cursa, Eufòria, que permetrà superar els 2.311 corredors de l’any passat, evidentment el rècord. Les inscripcions diuen que la xifra se n’anirà als 2.518. Paral·lelament, també hi haurà un increment en la internacionalització. Un altre rècord. 49 països participants. Europa està pràcticament al complert representada i és Espanya la que més aporta, amb 955 corredors. També Amèrica. Fins i tot hi ha qui ve de la Polinèsia Francesa, que està a l’altra cara del món i són necessàries més de 30 hores de vol.
 
Entre ells, no falten els corredors de renom: Julia Böttger, Nahuel Passerat a Eufòria, Nerea Martinez i Nicola Bassi a la Ronda dels Cims, Sebas Sánchez i Laureda Carraz al Mític, Armando Teixeira i Eva Belles al Celestrail i Annie Baumber, Mila Duran al Marató.
 
Amb tanta gent, és obvi que cal una logística del tot complexa, que requereix tot un any de treball: «L’endemà d’acabar una edició, ja ens posem amb l’altra per poder garantir una bona organització», va confessar ahir Gerard Martínez en la presentació de l’edició del 2017. 425 voluntaris, 21 responsables de zona, 70 professionals sanitaris, 23 punts d’avituallament, 85 punts de control, 19.500 cintes i banderetes de marcatge, 14 mini-busos per al transport de corredors i acompanyants i –atenció– 16 tones de mercaderia i 15.000 litres de beguda. Unes xifres que fan por.
 
La tecnologia puntera que fa servir l’organització i la seguretat que es garanteix als participants és un dels aspectes que fan que aquest gran monstre que és l’AUTV continuï donant passes endavant. Per exemple, a Eufòria cada 30 segons es podrà saber on és exactament cada participant així que no hi ha gairebé marge per al risc perquè ningú es perdi. Això permetrà també fer un seguiment pràcticament al moment de tota la carrera que automàticament també es reproduirà al web i l’aplicació de l’AUTV.
 
Amb tot, hi ha un sistema de cronometratge que permet saber on és qualsevol corredor. Per això fan servir 25 punts d’un cronometratge que ha creat ja fa uns anys la pròpia organització i que compta amb vuit ordinadors i 17 smartphones, hi ha un enviament automàtic i ofereix de manera automàtica la publicació en línia dels temps de pas i la classificació, tant al web com a l’app, i un post al Facebook dels corredors.
 
Quant a l’streaming, el desplegament consisteix en vuit operadors de càmera, un realitzador i tres tècnics. Hi haurà emissió en directe d’imatges de les curses, dos informatius diaris en quatre idiomes que l’any passat van superar el milió de visualitzacions en 73 països del món. Tot això sense comptar les emissions a Teledeporte, Movistar, en tots els vols d’Iberia i un reportatge de 24 minuts en anglès per a la seva distribució.
 
Tampoc s’oblida Cims Màgics d’oferir una cara solidària amb el clàssic Solidaritrail i els donatius que es fa amb una part de  la recaptació en inscripcions per a tres associacions, que en els darrers quatre anys sumen més de 14.000 euros.

No ha nascut i ja és la més dura del món

 
Eufòria és la gran novetat de l’edició del 2017, que amplia a sis el número de carreres que engloba l’AUTV. La nouvinguda, per cert, encara no s’ha disputat i molts corredors ja la consideren com la més dura del món. Sigui cert o no, és evident que està entre les més temibles del panorama internacional. 233 quilòmetres de distància i 20.000 metres de desnivell positiu així ho demostren. 
 
Una animalada a l’abast de molt pocs, per això té uns quants aspectes innegociables. Per exemple, l’equip obligatori que ha de dur cadascú, amb una llista a la qual, fins i tot, hi ha una jaqueta tipus anorak o de plomes. Una altra és que només es permet l’abandonament en una base de vida, si no és per lesió o una força major. 
 
Eufòria s’ha de córrer en parella i Cims Màgics obliga a què un porti una balisa GPS lligada al braç amb un sistema inviolable que enviarà la posició cada mig minut i a través de la qual es podrà mantenir contacte amb la cursa, gràcies a un altaveu que porta incorporat, com també un botó SOS en cas d’urgència. L’altre membre de l’equip haurà de portar un braçalet per poder fitxar a certs llocs el recorregut perquè l’organització verifiqui que aquella parella ha passat per allà.
 
El més destacable de tot és que l’AUTV obliga a cada equip a no separar-se per més de 30 segons. En cas contrari, serà desqualificat. D’inici aquesta premissa es mantenia també en cas que un dels dos integrants d’un equip abandonés. Segons l’article 26 de la normativa d’Eufòria, «si el teu binomi abandona, tu pots demanar, a una base de vida, si un altre equip vol acollir-te o pots formar un nou equip amb un corredor en la mateixa situació que tu, tot això amb l’acord de l’organització». Així que si un corredor abandona, el seu company, amb el consentiment de l’organització, pot reenganxar-se amb algú altre i no veure’s perjudicat.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Corredor octogenari
Taekwondista
Nedador
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu