Purito és el seu padrí esportiu i des de fa quatre anys entrena grans esportistes, com l’Aleix Espargaró o membres de l’equip ciclista Movistar. El confinament li ha obert noves portes i ara qualsevol aficionat a l’esport el pot contractar. Noel Ruiz (Alacant, 1985), co-fundador de Synapse, s’ha convertit en l’entrenador personal de referència dins i fora el Principat, gràcies a l’ús de les noves tecnologies.
–Què és Synapse?
–Synapse és una empresa que vaig muntar l’any 2016 com un servei a l’esportista d’elit perquè l’Aleix Espargaró em va demanar que treballés per a ell. Amb l’objectiu d’oferir el millor servei ara també tenim un fisioterapeuta i readaptador i un nutricionista.
–Només treballen amb esportistes d’elit?
–Synapse es va crear per això, però amb el pas del temps vam començar a rebre peticions de tota mena d’esportistes i aficionats. A més, amb la Covid-19, ens hem volgut promocionar com una empresa que pot entrenar l’Espargaró, però també a tu.
–Com han aconseguit arribar a esportistes de l’altra banda de l’Atlàntic?
–Per xarxes socials. El que nosaltres volem és demostrar que a través d’una plataforma online podem vincular qualsevol entrenament amb qualsevol persona que estigui a qualsevol lloc del món. Actualment, tenim un centenar de clients i només un 20% són d’Andorra. La majoria són d’Espanya, però també en tenim a Colòmbia, l’Argentina, Suïssa i Holanda.
–Com sap que els entrenaments són reals?
–A través de la plataforma i un dispositiu GPS, com un pulsòmetre o un rellotge intel·ligent, jo puc saber el compliment dels exercicis i, posteriorment, analitzar les dades. Cadascú sap cada setmana l’entrenament que ha de seguir i si no ho fa, a mi m’apareix una alerta vermella. Crec que he aconseguit crear un vincle molt fort entre entrenador i esportista perquè no em poden enganyar de cap manera.
–Hi ha més entrenadors personals que utilitzin aquest mètode?
–Sí, però no tots tenen el nostre abast. Això ho hem aconseguit gràcies als esportistes d’elit que entrenem, perquè la gent s’ha adonat que pot tenir el mateix preparador que l’Aleix Espargaró, el Jorge Martín o el Koen De Kort. Ha estat un boom, per a mi i per a Synapse.
–Creu que aquest és el futur dels entrenaments personals?
–Jo aposto per això, sobretot després de la Covid-19 i la incertesa de si pot tornar a passar quelcom semblant. Amb el confinament, nosaltres vam mantenir les mateixes planificacions però de manera virtual i molta gent ja ens ha dit que no vol tornar al gimnàs.
–Però no tothom té una casa com la d’un esportista de renom per poder entrenar…
–Per això ens adaptem a les necessitats de cada client. La majoria dels meus entrenaments requereixen un matalasset, quatre peses i poc més. El més important és pensar en bons exercicis, agafar la rutina i, sobretot, no deixar-la per poder seguir endavant.