PUBLICITAT

López: "Areces ha posat el llistó molt alt"

  • El lehendakari, però, confia plenament en el "compromís i lideratge" de Fernández, nou candidat a Astúries
MANEL RIBES

El lehendakariPatxi López va destacar ahir que el president del Principat d'Astúries, Vicente Alvarez Areces, ha posat "el llistó molt alt". No obstant això, es va mostrar confiat en el "compromís i lideratge" del secretari general de la Federació Socialista Asturiana (FSA-PSOE), Javier Fernández, qui va confirmar ahir la seva disposició a ser el candidat socialista a la Presidència del Principat d'Astúries, després que Areces hagi anunciat que no es presentarà a la reelecció.

"Tini Areces ens ha deixat el llistó molt alt, no solament per haver guanyat tres vegades les eleccions a Gijón i Astúries, sinó per una herència de compromís per les idees socialistes i la seva terra, que segur que mai li podrem agrair del tot", va afirmar López durant la seva intervenció en un acte polític organitzat pel PSOE de Gijón i la FSA al Palau de Congressos del Recinte Firal de Gijón.

PATXI LÓPEZ VA
fer un discurs centrat en la política asturiana i els vincles entre el País Basc i el Principat d'Astúries. "Els socialistes som una gran família i ser a Astúries amb vosaltres és com ser a casa meva", va dir al prop d'un miler d'assistents. "Els bascos i els asturians sempre hem tingut un agermanament especial, forjat al llarg de tota una història compartida", va afegir.

Així mateix, va recordar que va ser "especialment grat" rebre Areces com a lehendakari i demostrar que entre les dues autonomies hi ha "moltes coses en comú i molts llaços per estrènyer". Per això, va destacar que Javier Fernández "està disposat a recollir el testimoni". "Només aquest gest ja el defineix i l'honra, perquè no és fàcil assumir compromisos en temps complicats com els d'ara. Està demostrant un compromís i un lideratge digne d'admiració", va ressenyar.

En la seva intervenció, López també va posar l'accent en la trajectòria dels governs socialistes i la història i ideologia del partit. "als socialistes ens agrada la llibertat per ser lliures i que cadascú pugui decidir sobre la seva pròpia vida", va afirmar. Per això, va remarcar que "el país sempre ha avançat en llibertats, drets, i igualtat de la mà dels socialistes i a pesar de la dreta". "Han fet falta moltes mans socialistes per assolir els nivells d'igualtat que tenim avui", va dir. Per López "l'esquerra ha de sostenir l'estat del benestar i consolidar-ne les bases per a tots, i això és el que fan els socialistes amb mesures, de vegades impopulars, però necessàries", va argumentar el lehendakari, que va assenyalar que "Zapatero ha hagut d'adoptar mesures dures, que als socialistes ens dolen, però les úniques que garanteixen aquest futur de benestar en igualtat". "Nosaltres fem el que calgui fer, a pesar que ens costi vots", va remarcar incidint que, per contra, la dreta vol que les coses vagin malament "amb la intenció d'obtenir vots".

PER LA SEVA
banda, el president del Principat d'Astúries, Vicente Alvarez Areces, va defensar que el PSOE és un partit "de coherència i sacrifici en favor del poble asturià", en un moment en el qual "els adversaris s'intenten repartir el poder i pensen més en els seus interessos que en els interessos d'Astúries".

Areces també va aprofitar per destacar la labor de Patxi per "governar per tots els bascos harmonitzant interessos sobre la base del diàleg". "La crisi es venç creant esperança", va afirmar, reivindicant que han de ser els socialistes els qui encapçalin aquest camí. En l'acte també va intervenir l'alcaldessa de Gijón, Paz Fernández Felgueroso, que va destacar l'empremta dels socialistes per invertir en la millora de la qualitat de vida de les persones i el desenvolupament de l'estat de benestar. Així, entén les pròximes eleccions com un nou repte per progressar en aquesta línia.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT