Algunes veus autoritzades en l’àmbit econòmic han destacat la reacció ràpida de les autoritats andorranes i espanyoles en la crisi de BPA i veuen a l’entitat privada abocada a la liquidació, ja que consideren que la marca ha quedat molt malmesa en tot aquest affaire i, en el sector bancari, és molt complicat recuperar la reputació.
En aquest sentit, Juan Ignacio Sanz, professor d’ESADE, creu que Espanya i Andorra han actuat amb una rapidesa i fermesa «meritòria», el que, en el cas andorrà, ha de permetre bloquejar la sortida de fons mentre s’analitza en detall la situació de BPA.
El president de l’Institut d’Estudis Financer (IEF), Josep Soler, considerava que el Govern andorrà, tot i l’excepcionalitat de la situació, ha reaccionat de manera «prou àgil i diligent», tant a l’inici de la crisi, en intervenir l’entitat , com ara, restringint temporalment la seva operativa.
Per la seva banda, el professor de l’IESE Víctor Pou entén que Andorra no ha actuat «amb l’energia i rapidesa que necessita el tema». Pou creia que «així el Govern podrà dir que aquest escàndol ha estat puntual», Sanz sostenia que una de les principals preocupacions del Govern és evitar un efecte contagi en el seu sector financer i Soler reconeixia que el cop per BPA «ha estat molt fort».
Els tres asseguren que la solució per BPA passa per la seva liquidació.