Search
Close this search box.

La Cambra inicia els treballs per fer possible la zona franca

Volen oferir un format «diferent» que beneficiï a no residents i al sector de l’art

La Cambra de Comerç, conjuntament amb el el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, ha iniciat els treballs per analitzar les possibilitats de crear una zona franca dins d’Andorra, buscant el model que més s’adapti a les característiques del país, i continuarà treballant amb la Duana per agilitar al màxim tots els tràmits duaners d’importacions i d’exportacions de mercaderies. 

En aquest sentit, Armengol va explicar que «ja fa tres anys que treballem amb aquest tema però hi va haver canvis de legislació europea i ho vam reprendre abans de les eleccions, quan el Govern va delegar el projecte a la Cambra. Ara tot just hi hem començat a treballar, hem fet alguna reunió però no hem detallat les característiques que tindria. El que tenim clar és que no volem fer una zona franca clàssica que es limiti a ser un dipòsit de mercaderies de la gent resident sinó que volem que sigui un format diferent, sobretot perquè no som un país de la Unió Europea».

Així doncs, va expressar que des de l’entitat els agradaria que «hi hagués mercaderies de gent i empreses no residents però que estiguin atrets per temes fiscals per tal que això els permeti articular i manufacturar els productes des d’aquí. Després hi ha el món de l’art, que ens atreu molt perquè ja hi tenim demanda per operar des d’Andorra. Això, a banda de tenir mercaderies de molt valor, pot suposar un nivell de turisme i accions important perquè hi ha un grup reconegut de subhastes que hi està interessat».

Quant a si és imprescindible un acord amb la UE per a tirar el projecte endavant, va indicar la directora de l’ens, Pilar Escaler, que «no té res a veure perquè és un tema de duanes, i la comissió que ho gestiona està formada per representants de la duana, del Ministeri d’Economia i de la Cambra. Andorra ja disposa d’un acord duaner amb la Unió Europea i, per tant, no caldria». Tot i això, Armengol va apuntar que «aniria bé fer-ho de manera que tot encaixi bé».

D’altra banda, continuen insistint en la necessitat de disminuir els tràmits administratius perquè dificulta no només la inversió estrangera, sinó el dia a dia de les empreses. També es desplegarà el nou programa europeu de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat
Exdirector de l’Institut d’Estudis Andorrans i historiador
Presidenta de la Societat Andorrana de Ciències
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu