Search
Close this search box.

Grandvalira amplia la seva oferta d’habitatge destinat als temporers

L’objectiu és evitar problemes en relació amb les places com els de la temporada passada

Tal com van fer saber fonts del domini esquiable de Grandvalira a EL PERIÒDIC, s’ampliarà el nombre d’habitatges destinats al lloguer per part dels temporers que venen a Andorra a treballar als camps de neu durant l’hivern. En concret, van apuntar que qui duplica les places ofertes és la societat canillenca Ensisa: «L’empresa ha canviat l’hotel que tenia llogat i que estava destinat únicament a l’hostalatge de treballadors durant la temporada de neu, i ha apostat per un de més gran». Així, entre l’ofert per Ensisa i l’ofert per Saetde, «en total hi haurà una mica més de 400 places disponibles». En relació amb el mateix, les fonts van apuntar que els habitatges estaran repartits entre l’hotel i altres edificis que les dues empreses ja tenen llogats de manera tradicional «i que ja estaven destinats a això».

Pel que es refereix a l’augment del nombre de places disponibles, Grandvalira va apuntar que la mesura no s’ha adoptat perquè es preveu «que vinguin més treballadors», sinó que es té per objectiu «evitar problemes d’allotjament com els que es van constatar la temporada passada» i altres d’anteriors, relacionats amb la dificultat dels nouvinguts de trobar opcions assequibles a causa de la poca oferta i dels preus d’arrendament elevats a la zona. Alguns mitjans de comunicació del país, l’any passat també van apuntar a altres problemes relacionats amb l’habitatge com, per exemple, l’ocupació dels pisos per part de més persones de les permeses. De fet, contràriament a l’esmentat i tal com ja es va anunciar setmanes enrere, Grandvalira «preveu un 30% menys de contractació de treballadors» de tots els sectors que operen als camps de neu, entre monitors, pisters, restauradors, etc.

Ensisa canvia el seu hotel habitual per un de més gran i duplica l’opció de pisos de lloguer

Previsió d’obertura

En relació amb la incidència que la Covid-19 està tenint rreu del món des del març d’aquest any i davant la incertesa que genera la mateixa, Grandvalira va afirmar que de moment, tot i que sense que sigui del tot segur perquè es treballa segons el desenvolupament de la situació sanitària, «la previsió és obrir el pròxim divendres, 4 de desembre». En la mateixa línia es van expressar fonts de Vallnord-Pal Arinsal. Des de l’estació de la Massana van voler destacar el fet que ja s’hagi hagut d’aplicar un ajornament a la data prevista inicialment d’obertura, que a mitjan setembre es va fixar pel 28 de novembre: «La vam ajornar per un tema de responsabilitat en relació amb la crisi de la pandèmia», van recordar.

Pendents de la meteorologia

També des de l’estació de Vallnord-Pal Arinsal, van mostrar-se inquiets perquè a banda del perjudici sobre els dominis esquiables que

Vallnord pateix per la meteorologia ja que de moment a les zones esquiables «no hi ha gens de neu»

poden comportar els efectes de la pandèmia, així com les decisions que pugui prendre el Govern o les que puguin prendre els països veïns en referència a la mobilitat del gruix de població que representa el 70% dels visitants d’Andorra, estan pendents de la meteorologia: «A banda de tot el context que ens preocupa hi ha el tema de les temperatures i la meteorologia. De moment no hi ha gens de neu. Estem totalment pendents doncs, també, d’aquest factor. La nostra prioritat és poder obrir el dia 4 de desembre, però la meteorologia marcarà, realment, si podem fer-ho i com».

Catalans per Nadal

D’altra banda, dijous passat es va saber que la Generalitat de Catalunya permetrà la lliure circulació dels seus ciutadans sense que hagin de complir un règim de confinament perimetral durant les vacances de Nadal, en el període comprès entre el 21 de desembre i el 7 de gener de l’any que ve. Així, a partir d’aquesta data i tal com va apuntar el president interí de Catalunya, Pere Aragonès, després de fer públic el pla oficial de desescalada, «no hi haurà problemes» perquè els ciutadans d’Andorra circulin per Catalunya i a la inversa. En aquest sentit, tal com ja es va informar, el cap de Govern, Xavier Espot, va opinar que els plans de desescalada no alteraran la temporada d’hivern, tot recordant que hi ha altres comunitats autònomes que permeten la circulació fora del seu territori i que aquest conformaria, a hores d’ara, el client potencial per a Andorra: «La creació d’un corredor sanitari que permeti creuar Catalunya i arribar al Principat no representa la situació ideal, però donaria oxigen per activar la temporada com més aviat millor», va reconèixer Espot. A més, des de l’Executiu s’està pendent d’arribar a un acord perquè Andorra sigui inclosa en la regió sanitària de l’Alt Urgell.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu