El Cicle de cinema de muntanya i de viatges compta per a l’edició d’aquest any amb set propostes per a tots aquells amants de la natura i de fer les maletes o carregar-se la motxilla a l’esquena per anar a qualsevol punt del planeta. Està organitzat pels comuns d’Ordino i la Massana i els protagonistes explicaran les seves vivències als assistents. Totes les sessions són gratuïtes.
El primer a assistir-hi serà demà mateix Nacho Dean, un naturalista, aventurer i divulgador que del 2013 al 2016 va fer la volta al món caminant, recorrent quatre continents i travessant 31 països. En total va carregar a les seves cames 33.000 quilòmetres, fent-los en solitari, sense assistència ni interrupcions. Presenta una conferència i una projecció fotogràfica que porta per títol d’Earthwidewalk. Per deixar constància escrita d’aquest viatge va publicar el llibre Libre y salvaje. Dean és la primera persona que ha fet la volta al món caminant i ha unit els cinc continents nedant. La part aquàtica la va assolir entre el 2018 i el 2019, en la dita Expedició Nemo. Ho va fer per reivindicar la conservació dels oceans, mentre que el primer repte a peu era per la defensa del medi ambient. El 2015 va ser nomenat als Premis Princesa d’Astúries.
Aquest dijous arriba la segona projecció, Himalaiaski. Esquí de muntanya, traces en l’inconegut, protagonitzada per Ekaterina Osinchkina, Inka Bellés i Guillem Casanova. El viatge, per explorar horitzons insòlits i no pujar cims, s’inicia a les muntanyes nevades d’Ossètia del Sud i continua després a la península de Kamtxatka, a l’extrem oriental de Rússia, ascendint alguns volcans actius. El 6 de febrer es portarà a terme la presentació de Trineu de vent a l’Antàrtida inexplorada 2018-2019, en el que és el primer vehicle polar mogut pel vent, amb el qual Ramón Larramendi i el seu equip van travessar el pol sud i van fer circumnavegació de Groenlàndia, entre altres fites.
El 12 de febrer és el torn d’Etiopia: País de contrastos, un viatge de la doctora en història antiga Irene Cordón i el fotògraf Toni Espadas a unes terres on es localitzen els primers assentaments humans i que mai van ser colonitzades. El 13 de febrer es projecta el documental Maleïda 1882, d’Albert Naudín i Bernat Gasull, un projecte sobre el llibre de l’expedició de Jacint Verdaguer a l’Aneto, escrit per Gasull. Explica el trajecte del poeta català pels Pirineus, resseguint els seus passos. El 19 de febrer es projectarà 100 días de soledad, que mostra l’experiència de José Díaz, que va viure en total soledat i sense cap avenç tecnològic actual en una petita cabana al Parc Natural de Redes, a Astúries. Va fer-ho durant més de cent dies. Tancarà el cicle Shelter el 20 de febrer, una producció que mostra a cinc amics que busquen capturar l’essència de la natura explorant les valls amagades i els cims remots dels Alps.