Search
Close this search box.

La Massana Còmic festeja els 60 anys d’Astèrix amb una exposició

La mostra recull il·lustracions i documents originals que denoten l’evolució dels personatges

La Massana Còmic acull des d’ahir i fins al 19 de setembre l’exposició Astèrix, als orígens del mite, amb una detallada mostra que recull il·lustracions originals, guions i croquis de les primeres vinyetes i plafons dels gals més reconeguts arreu del món. Amb aquesta  exposició, la parròquia recupera l’activitat cultural després de l’aturada forçosa per la crisi del coronavirus.

A la presentació, celebrada ahir a la mateixa seu del museu, hi van participar el president de l’Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació (ARCA), Joan Pieras, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, i l’ambaixadora de França, Jocelyne Caballero. Pieras va voler destacar la importància de la figura d’Astèrix arreu del món, que més enllà de ser un dels personatges més reconeguts del món del còmic, també és un vincle intergeneracional perquè les seves històries encara són «presents i fresques». De fet, l’edició que enguany s’havia de celebrar del Saló del Còmic de la Massana havia de commemorar a Albert Uderzo, creador del còmic que va morir el passat mes de març, i també al guionista i segon pare d’Astèrix, René Goscinny, mort l’any 1977. Però la situació va impedir que se celebri l’esdeveniment i s’han emplaçat al 2021 per celebrar els 25 anys del Saló. «Estem treballant per una edició molt especial, hi haurà grans sorpreses» va avançar Pieras.

La cònsol va mostrar la seva satisfacció per poder reprendre les accions que havien quedat pendents amb motiu de la Covid-19. Per Molné, l’exposició «és fruit d’una intensa col·laboració entre institucions andorranes i franceses» i ha permès portar a Andorra material dels mítics personatges, motiu pel qual va voler refermar el seu agraïment a l’ambaixadora, que va recollir i retornar la gratitud i va mostrar la voluntat de seguir col·laborant. Per la seva banda, Caballero va apuntar que  «teníem la necessitat de tornar a sortir i de riure, i aquest és el propòsit de la mostra». De fet, aquest treball bilateral serà important de cara a establir un agermanament entre la Massana i la ciutat francesa d’Angoulême, una de les destinacions europees més reconegudes del món del còmic que des del comú pensen que «donaria molta vida a la parròquia».

Més enllà d’aquesta exposició, La Massana Còmic ja té un calendari pensat de cara al que resta d’any. Així, un cop clausurin l’exposició al setembre, el museu té previst acollir una petita presentació amb Jan, autor de Superlópez, que va publicar al març Viento en los dedos, la segona aventura del superheroi situada a Andorra. «Anem improvisant però fem coses interessants», va assenyalar Pieras. 

Actualment, la sala d’exposicions és l’únic espai del museu accessible per qüestions de seguretat epidemiològica, ja que s’adscriu a les normes de les biblioteques, on actualment només hi ha disponible el servei de préstec amb una quarantena dels llibres tornats de 72 hores. A la presentació, es va fer menció sobre possibles avenços que haurien d’arribar si l’evolució es manté en la bona línia, però fonts del Govern van assegurar que encara no hi ha constància d’una reobertura de les biblioteques, però que s’està treballant amb el ministeri de Salut per tal d’adquirir noves fases. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Artista del Brasil
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu