Arriba a Andorra la segona edició del Jambo Street Music, que comptarà amb la participació d’una vintena de bandes locals que es dividiran en cinc tipus d’actuacions en diferents escenaris «per representar tots els estils del país», segons va indicar un dels organitzadors de l’esdeveniment, Oriol Vilella. Les activitats se celebraran del 25 al 27 de juny i volen ser un «aparador del panorama musical del país», va resumir Vilella.
Totes les actuacions i actes es dividiran en cinc tipus i en diferents escenaris «per representar tots els estils del país», va comentar Vilella. Aquestes doncs, tindran lloc a la plaça Príncep Benlloch, a la placeta de Sant Esteve, a la plaça Consòrcia, al Cap del carrer i a la plaça Guillemó. A més, hi haurà un espai de grups acústics, amb bandes de dos o tres músics, que sobretot oferiran versions; un altre on es podran escoltar corals modernes, un tercer on les escoles de música mostraran el potencial dels estudiants d’Andorra, un altre de grups de rock a les places més grans i un últim amb un format més clàssic que comptarà amb dos grups de l’ONCA Bàsic i Landry Riba que presentarà el seu nou disc.
Un altre dels atractius, segons va comentar Vilella, és l’espectacle vertical de divendres 26 de juny ‘Likantropika’ a la placeta Sant Esteve. Que comptarà amb «projeccions i músics integrats en un edifici». I la idea és que es repeteixi cada any amb alguna proposta d’espectacle vertical d’algun grup del país. A més, dijous hi haurà la projecció del film de Clint Eastwood, ‘Jersey Boys’, a la plaça Guillemó i dissabte tot el dia la Fira del disc de 2a mà.
Per tancar el festival, es farà el concert 360 de Gossos, amb el qual celebren el seu 22è aniversari. I Vilella assegura que serà una actuació «molt intimista, de proximitat; un final de festa molt adient per al Jambo Street Music».
D’aquesta manera, el durant el darrer cap de setmana de juny, el Centre Històric d’Andorra la Vella s’omplirà de música per acollir la segona edició del Jambo Street Music, que aquest any està organitzat per músics del país i el Comú de la capital. En total, a més, hi participaran una vintena de bandes amb 80 músics que representen «els diferents estils que podem trobar a Andorra».
A banda d’aquest factor d’aparador de les formacions del país, el Jambo Street Music també vol «donar la benvinguda als que caminin pel centre històric, ja que jambo vol dir hola en swahili» i seguir l’esperit de les Jam sessions d’unir músics per improvisar i «passar-s’ho bé», com va indicaren la presentació de l’acte Vilella, explicant l’origen del nom del festival.
El pressupost total per a aquesta edició, és de 30.000 euros i, com va manifestar el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, no es volia deixar perdre aquest festival perquè és una bona oportunitat per dinamitzar el Centre Històric i es vol convertir en una activitat «icònica» de cada any.