Search
Close this search box.

Boix visita la presó

Quatre interns del Centre Penitenciari participen en un taller literari sobre ‘Blau de Prússia’, d’Albert Villaró

Blau de Prússia, d’Albert Villaró, ha estat la novel·la escollida per al taller de lectura que ha organitzat el Centre Penitenciari. L’activitat, com a prova pilot, s’emmarca en les activitats organitzades per la direcció de la presó en la política de formació i entreteniment adreçada als reclusos. El Col·lectiu Portella hi ha col·laborat.
 
Al taller hi han participat quatre reclusos, que en les dues primeres sessions han llegit la novel·la i n’han treballat els conceptes i continguts amb el suport de Roser Suñé i Imma Tomàs, del Col·lectiu Portella. Ahir, en l’última  sessió, es va comptar amb la participació d’Albert Villaró, que va respondre les diverses preguntes dels interns respecte les motivacions i les tècniques que l’autor ha utilitzat per escriure aquesta novel·la. 
 
En aquest sentit, Villaró va explicar que ell sempre escriu sense seguir un guió preestablert i que la novel·la es va creant a mesura que es va redactant. Totes les parts implicades en aquest taller: Centre Penitenciari, autor, interns, i els membres del Col·lectiu Portella han valorat molt positivament la iniciativa.
 
Blau de Prússia (2006, premi Carlemany) és la primera novel·la en què apareix el personatge del policia Andreu Boix, un alter ego de l’autor, que es diu Villaró Boix, i que també va protagonitzar L’escala del dolor (2012) i La bíblia andorrana (2015, premi Prudenci Bertrana). L’escriptor ha assegurat que hi haurà una quarta entrega de les aventures de Boix, però que encara caldrà esperar.
 
Els participants al taller van poder preguntar a l’autor detalls del protagonista a més de dubtes sobre el procés narratiu. Villaró va assegurar que li havien fet preguntes molt interessants. 
Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu