Andorra Lírica reinventa el tradicional Concert de Nadal i el transforma en la Cantata de Nadal, amb una peça d’una hora de durada i una història emotiva i actual alhora, que enganxarà el públic des del primer moment, segons va informar ahir en un comunicat el Comú de la Massana. Tindrà lloc el dijous 22 de desembre, al teatre de les Fontetes de la parròquia.
L’enginyera –la mare– està interpretada per Jonaina Salvador, presidenta d’Andorra Lírica i directora general de l’obra, composta per David Llorens. L’altre paper principal, el de LamDA, serà interpretat per la soprano Elisenda Gallardo. Com a cantants coprincipals, hi haurà Daniel González i Eulàlia Gallardo, en els papers de pare i filla.
D’altra banda, la Cantata també inclourà diferents temes tradicionals, interpretats per Elena Pérez, Elisa Forné, Mercè Capons i Guillem Forné, conseller de Cultura, que va assegurar que «li fa il·lusió el doble paper de poder participar en el concert com a part organitzativa i també com a intèrpret».
La Cantata tindrà la continuïtat garantida i, a més, la peça de l’any que ve serà col·laborativa, ja que s’anirà creant durant tot un any, a través d’un concurs. «Amb el Triple Gran Concurs Cantata de Nadal volem fomentar d’una manera innovadora i creativa la producció artística contemporània en llengua catalana», va assegurar Jonaina Salvador. L’objectiu d’aquest concurs és poder continuar el procés creatiu d’una obra lírica durant tot l’any, fins a la seva estrena, al Nadal del 2023.
El concurs es dividirà en tres parts: el literari, que s’obrirà el dia de la Cantata (22 de desembre); el premi de composició, per musicalitzar el llibret, que s’obrirà al març; i el concurs per seleccionar els cantants, que donarà el tret de sortida al maig. La idea és que al mes d’agost ja estigui la composició acabada per poder preparar el muntatge de cara al desembre.