Search
Close this search box.

Vallnord atura la contractació de personal durant tres dies

Clam dels hotels i els comerços perquè s’obrin les fronteres

Els representants del complex esquiable Vallnord-Pal Arinsal van decidir, ahir, que s’atura la contractació de treballadors per a la pròxima temporada d’hivern durant, d’entrada, tres dies; és a dir, des d’ahir i fins demà. Segons van explicar fonts de l’estació a EL PERIÒDIC, «és una decisió que hem pres en l’àmbit intern i que creiem que és la més correcta».
En primera instància, la decisió es va prendre, segons van explicar fonts de l’estació, en resposta a les mesures relacionades amb la limitació de la mobilitat dels ciutadans dels països veïns que han pres els governs de Catalunya i de França i que determinen que, amb l’objectiu d’evitar la transmissió del virus de la Covid-19, allargarien la prohibició de sortir dels territoris en qüestió fins al 2021: «Vistes les últimes notícies, el que no volem és perjudicar els nostres treballadors. No volem que vinguin sense saber si podran quedar-se aquí o si no». En segon lloc, van apuntar que la decisió també es va prendre perquè creuen que «és un tema de coherència i de responsabilitat» tenint en compte la situació de la pandèmia al país. Així, van apuntar que «la petita parada de tres dies també és per veure què fa el Govern i cap a on es dirigeix la situació al Principat, en general».

Igualment, des del camp de neu van voler remarcar que l’aturada «no comporta que deixem de contractar a ningú. Al contrari, les nostres previsions de contractació es mantenen i van en la mateixa línia que teníem prevista fins ara». Així, van explicar que el dilluns d’aquesta setmana ja s’havia iniciat el procés de contractació: «Seguim amb la mateixa estratègia. L’obertura de Vallnord-Pal Arinsal dependrà tant de la meteorologia com de la situació sanitària. Nosaltres estem treballant per deixar-ho tot llest el dia 28 de novembre i quan es pugui obrir, obrirem».

30% menys de contractació

L’altre complex esquiable del país preveu contractar un 30% menys de treballadors per aquesta temporada d’hivern i, de moment, segueix amb l’expectativa d’obrir el pròxim 4 de desembre. En relació amb els treballadors, fonts de Grandvalira van explicar que «la majoria de treballadors que vindran seran repetidors d’altres anys i per a les vacants noves, es prioritzarà la contractació a través del servei d’ocupació. En referència als treballadors extracomunitaris, se seguirà comptant amb tots els que es comptava». També van apuntar que «el volum de contractació s’adaptarà a l’evolució de la situació i a les condicions d’obertura, perquè aquest any és força incert».

Obertura d’hotels complicada

Els plans dels governs dels països veïns per mantenir les restriccions també han accentuat la preocupació del sector hoteler, que ha paralitzat les contractacions fins a nou avís. El director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, ressaltava que «serà complicada» l’obertura de molts establiments de temporada si, finalment, es determinen les mesures al territori català fins a mitjans de gener. En especial, per aquells hotels de temporada (inscrits de manera oficial n’hi ha una dotzena, aproximadament), els quals hauran de valorar atentament si els surt a compte assumir les despeses d’obertura i contractació de personal. «No té cap sentit obrir aleshores», deia Pujol en relació amb l’obertura d’aquests allotjaments després de Nadal, i afegia que «finals de desembre i principis de gener és el moment fort dins la temporada alta». Actualment, es mantenen oberts un 10% dels hotels, que acullen visitants per motius laborals, la resta han aturat les contractacions i s’esperaran a fer-ho uns cinc dies abans de l’inici de la temporada, encara per determinar.
Des de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell destaquen que es garantirà el servei als residents durant el Nadal, tot i que hauran d’estudiar «el replantejament» si no hi ha turistes. «Serà una situació molt crítica», apuntava la presidenta de l’entitat, Sonia Yebra, que matisava que els comerços de l’eix central estan operant de manera diversa davant les circumstàncies i que «potser molts no sobreviuen». Així, les contractacions també s’han aturat en tant que molts establiments han decidit abaixar les persianes perquè «hi ha costos que no es poden assumir» i ja «ens hem quedat sense Puríssima i Black Friday», etzibava Yebra.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu