El Museu Carmen Thyssen Andorra acaba el mes de maig amb activitats que apropen la cultura a la comunitat. Per aquest motiu s’ofereixen diferents propostes per sumar-se a la festivitat del Dia internacional dels Museus, així com tallers de llegendes inspirades en la «mítica» agrupació de pintura catalana l’Escola d’Olot.
Així, des del passat dia 15 fins al 23 de maig, s’ubicarà al vestíbul del museu un mural col·lectiu sota el lema El futur dels Museus: recuperar i reimaginar. L’objectiu és el de promoure la imaginació dels visitants projectant els museus del futur a través del joc. Els interessats podran participar de manera lliure en horari d’obertura del museu, i a més, es podrà participar virtualment a través del perfil @cthyssenandorra.
El dimecres 19, a partir de les 19.00 hores, es durà a terme una xerrada a càrrec de Francesc Fontbona, historiador de l’art i especialista en l’estudi de l’art del segle XIX i principis del XX. Fontbona se centrarà en l’anàlisi artístic i històric de l’obra Prats de Santa Coloma de la Col·lecció d’Art de Crèdit Andorrà, en el context de l’exposició Talents amb denominació d’origen. De Rigal a Puigdengolas.
Els dies 22 i 23 de maig es proposa un taller d’elements del futur dirigit al públic familiar amb l’objectiu de ser incorporats al manifest del vestíbul. L’últim cap de setmana de maig, el Thyssen convida a un nou cicle de Descobreix els talents del Thyssen. En aquesta ocasió, l’activitat familiar girarà al voltant de l’agrupació paisatgística catalana nomenada Escola d’Olot.
Els dies 29 i 30 de maig, el públic familiar, descobrirà a través de la Llegenda del Pic de les bruixes, la fantasia del paisatge que va inspirar els artistes del segle XIX com Joaquim Vayreda o Ramon Martí i Aslina. A més, es proposarà a les famílies crear la seva pròpia llegenda mitjançant un joc d’atzar i representar-la amb materials diversos.