Quan encara no fa ni un mes que es va signar l’acord per a la cessió de l’hotel Casamanya entre el quart d’Ordino, el comú i el Govern, una part dels membres del quart estarien parlant de la forma a procedir per impugnar el conveni. Així ho va assegurar ahir el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, que en la roda de premsa posterior al Consell de Comú va indicar que algunes persones estan «posant en dubte les qüestions que s’han plantejat en l’acord», i per això estudien com rebatre’l. De fet, el mateix Dolsa, que també forma part del quart, va posar de manifest que el punt més controversial respon precisament a la forma en la qual s’ha gestat el conveni dins d’aquesta institució, ja que «una junta de quart no pot prendre aquesta decisió, sinó que hauria d’haver sortit en una reunió de poble de tota la gent que representem el quart». «És una decisió que s’hauria d’haver pres de forma unitària», va insistir el conseller que, a l’espera de veure com avança el moviment, va exposar que «si és quelcom seriós, evidentment que m’hi afegiria». En darrera instància, Dolsa també va posar sobre la taula que «el malestar ve perquè els han donat per secula seculorum l’hotel sense cap contraprestació».
Al voltant d’aquesta qüestió, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va compartir que «he sentit que hi ha gent que no està contenta amb el protocol signat, però nosaltres no entrem en el que té a veure amb el quart», instant així als membres que conformen l’ens que «si hi ha alguna problemàtica dins del quart al respecte, ho han de debatre ells», tot i valorar que «entenc que ho van decidir consensuadament». En canvi, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, es va mostrar perplexa al voltant del malestar, remarcant que «tinc inputs que em fan saber que des del quart van estar d’acord des del principi i celebren que s’hagi efectuat el conveni», a la vegada que va valorar de positiva la proposta per l’hotel Casamanya perquè «que hi hagi un ministeri atraurà gent a gaudir i viure la parròquia».
Partida extraordinària
Entrant al detall del desenvolupament de la sessió, el punt que més debat va generar va ser l’aprovació d’un crèdit extraordinari per valor de 75.000 euros per la Comissió de Manteniment, Serveis i Circulació que ha de servir per licitar l’arrendament d’uns vehicles. En aquest sentit, Dolsa va qüestionar el benefici que pot aportar aquesta fórmula per una institució pública, exposant que «suposen uns interessos molt importants», mentre que les corporacions poden optar a crèdits per adquirir els vehicles amb uns tipus molt més atractius. Al voltant d’això, la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, va compartir que es vol trobar la fórmula perquè l’empresa titular del rènting es faci càrrec de les despeses de manteniment, aspecte que, a la llarga, «serà més econòmic». «La idea no és gastar més, sinó gastar més intel·ligentment», va recalcar. Tot i això, Dolsa va demanar el plec de bases del concurs per comprovar-ne els paràmetres, posant en dubte que es pugui aconseguir un contracte prou avantatjós pel comú.
Així mateix, un altre dels punts destacats va ser l’aprovació d’una modificació dels sistemes de compensació i de flexibilització horària del comú, per introduir una prima 93,12 euros als treballadors que arribin als 30 anys de dedicació a la casa comuna, decisió celebrada per Tudó tot i declarar que «em sembla poc».