La Silvia Callís és graduada en Periodisme i relacions internacionals. Actualment, treballa com a especialista de màrqueting per una empresa canadenca. La Blanca Fiter, és graduada en econòmiques i gestiona el family office. Les dues van voler emprendre aquest petit negoci perquè els agrada el sector, i volien emprendre un negoci juntes.
–Què és la Musa, espai creatiu?
–És un centre ubicat al Casc Antic d’Andorra la Vella, on oferim diferents activitats relacionades amb l’art i la creativitat.
– Perquè van decidir posar en marxa el projecte?
–Vam veure l’oportunitat d’obrir un espai diferent al país, un lloc on poder socialitzar i també fer alguna activitat relacionada amb l’art. El que ens diferencia és l’encant que té l’espai i la seva localització. Podem dur a terme tallers per a grups reduïts i privats. Així mateix, en el seu moment vam veure que el de ceràmica o Art&Vi eren dues tendències, i ho vam voler potenciar a Andorra.
–Quins cursos són els que hi va més gent?
–Els cursos que tenen més èxit són el d’Art&Vi i el de ceràmica. En aquesta línia, tenim molts grups que volen realitzar un dels cursos per a celebracions. Per exemple, aniversaris, comiats de soltera, així mateix, estem també tenint molts clients per les classes setmanals de pintura i dibuix, on es deixa de banda la part més social, i es focalitza en una classe molt més tècnica per aprendre a pintar i dibuixar. També tenen força èxit els tallers d’art teràpia i de kinsugui.
–També fan tallers infantils, com els organitzen i per a quines edats van dirigits?
–Sí, fem tallers infantils, que en general, són a partir de cinc anys fins a 10 anys. Intentem pensar per a cada taller una idea diferent i cada taller consisteix en tres o quatre activitats perquè l’alumne no s’avorreixi i pugui endur-se a casa diferents peces i també aprendre diferents tècniques.
– En què consisteixen els tallers de pintura japonesa de temàtica sakura (cirerer florit)?
–En aquest taller es fa servir la tècnica anomenada Sumi e. Sumi, significa tinta, i e, pintura. Aquesta tècnica nascuda a la Xina i introduïda posteriorment al Japó, utilitza la tinta, el pinzell i el paper d’arròs com a materials. Es caracteritza per estar allunyada de tot lluïment i es realitza en total llibertat d’expressió. Així mateix, busca reflectir la natura en totes les seves formes.
Es tracta d’una tècnica que permet crear una experiència artística i creativa pel desenvolupament i la transformació personal.
– Quin èxit té el taller d’art i vi?
–El taller d’art i vi és una tendència que vam veure que tenia molt d’èxit a Barcelona i a Madrid, i ha tingut molt bona acollida a Andorra. Es tracta d’un taller on s’imparteix una classe de pintura acrílica guiada per una professora i s’acompanya amb un pica-pica i vi. Realment és una experiència per gaudir d’una bona estona fent créixer la creativitat.