Search
Close this search box.
L'opinió de:
Professora, investigadora i traductora

Correllengua Nacional

Dissabte passat, amb la companyia del bon temps que va fer durant tot el matí, es va celebrar la segona jornada del sisè Correllengua Nacional a Andorra la Vella -la primera va tenir lloc divendres a la tarda al Pas de la Casa-. L’encontre va tenir lloc a la plaça del Consell General i va comptar amb diverses activitats de caràcter lúdic i orientades tant per a petits com per a grans.
 
Per a començar la jornada, a les 10 del matí al Centre Cultural de la Llacuna, els més petits van poder gaudir d’un matí de cinema amb la pel·lícula L’Emperador i les seves bogeries. Altres activitats van ser el joc del gran mapa d’Andorra, el 3r Torneig Obert d’Escacs, un campionat d’embarbussaments i, com a tancament, la lectura del manifest a favor de l’ús del català com a càrrec de diferents persones representatives de la llengua catalana al nostre país. 
 
Com a novetats, aquest any, s’han incorporat els tallers de literatura i gastronomia andorrana i una activitat consistent en el fet que diverses persones escollissin un globus i li lliguessin un missatge de germanor a favor de la nostra llengua. Hi havia globus blaus, vermells i grocs, és a dir, dels tres colors que conformen la bandera andorrana. Quan s’ajuntaven tres persones amb un globus de cada color s’unien i els deixaven anar cap al cel amb els seus missatges.
 
Respecte als tallers, n’hi havia tres tauletes que abastaven tres tipus diferents de menjar i de literatura associada amb aquest. A la primera, n’hi havia el número nou de la revista Portella dedicat a la cuina i el llibre Frontera endins de Josep Enric Dallerès on es parla de com una cistella d’oloroses taronges podia arribar, a aquella època, a ser el millor regal de Nadal. Aquestes obres s’acompanyaven d’una petita llosa on hi havia escrita una frase, com per exemple, «El bon aliment fa tornar jove a la gent» i les viandes que s’hi oferien, en aquest cas, allioli de codony i torradetes amb salsa de muntanya. A la segona, com no podia faltar, hi havia pa amb tomaca acompanyat dels embotits típics de la nostra zona: bringuera, llonganissa, donja, bull de llengua i bull de fetge. Tot això com a aliment per al cos, però, què tenien com a aliment per l’ànima? Poesia! Un haiku i un bell poema del llibre l’Esmorzar perfecte de la poetessa andorrana Ester Fenoll García.
Acompanyats d’un petit fragment escollit del llibre, Res no és real, de David Gálvez Casellas. Per acabar, les postres, acompanyats, aquesta vegada, de literatura infantil tan dolça com aquests. Pa amb vi i sucre, coca de vidre i confitura de mores i de saüc es van poder tastar després de llegir un fragment del conte, Julieta i el silenci del Riu, de Maria Fiter i, per acabar, la típica llegenda de La caça del tamarro, un animal, pel que es veu, molt apreciat i buscat al nostre país.
Ja, només em queda dir: «Fins l’any que ve». 
Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND
- Secretària general de l'Institut Andorrà de les Dones -

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu