PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Una campanya online demana la intervenció dels coprínceps per forçar la dimissió de Cinca

L’exigència es fa extensiva fins al Papa Francesc i en favor de la dimissió de Cinca

Per EL PERIÒDIC

Captura de pantalla de la petició en línia.
Captura de pantalla de la petició en línia. | CHANGE.ORG
La mobilització social en favor que Jordi Cinca abandoni el seu càrrec al capdavant de les finances andorranes ha estat portada a la xarxa per tal de transcendir les fronteres fins a arribar al mateix Papa Francesc. Una campanya impulsada a través de Change.org persegueix arribar tant al mandatari religiós com als coprínceps per tal que intervinguin en aquest sentit. En tancar-se aquesta edició, les persones adherides a la iniciativa, titulada Petición al Papa Francisco y a François Hollande para que actúen en Andorra, ja superaven les dues centenes malgrat les escasses hores d’existència.

La petició és clara i directa: «Arrel de totes les informacions sorgides en diferents mitjans espanyols i davant de la passivitat de les institucions andorranes volem la teva signatura per sol·licitar al Papa Francesc i als coprínceps del Principat d’Andorra» que «no permetin un govern en el qual un dels seus ministres, el ministre de Finances, guardi vinculació amb els condemnats pels diamants de sang».

L’impulsor de la campanya és una persona aparentment anònima anomenada Peter Highwall, sota el parer de la qual –opinió compartida de moment per més de 200 persones–, François Hollande i Joan Enric Vives com a caps d’Estat d’una banda i, de l’altra, el papa Francesc, haurien d’intercedir  a Andorra en el cas Cinca.

La campanya, motivada «amb motiu de la difusió dels papers de Panamà» té la voluntat d’impedir «que el Govern d’Andorra eviti el tema o hi passi de puntetes».

Recurrència a documents/ La petició de signatures, que es té la finalitat de fer arribar als representants tant del copríncep francès com de l’episcopal, se sustenta en diverses publicacions de mitjans espanyols. Els enllaços aportats ofereixen cadascun d’ells el què consideren proves vehements de la vinculació de Cinca a activitats il·lícites. Malgrat es tracti d’actuacions del «passat», els qui donen suport a la iniciativa consideren que «el Govern no pot tenir» com a representant així com tampoc assentat entre la plantilla ministerial, la figura d’una persona relacionada amb societats offshore o amb persones condemnades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT