Search
Close this search box.

El Centre de congressos d’Ordino va acollir ahir la inauguració de la trobada de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, que compta amb una vuitantena d’entitats i professionals de l’educació ambiental que engloben tres estats: França, Espanya i Andorra i cinc regions: Catalunya, Aragó, Navarra, Nova Aquitània i Occitània. L’esdeveniment reuneix al voltant de 120 professionals de l’educació ambiental i la mediació patrimonial de tot el massís, durant tres jornades de treball i formació, que enguany compten amb Andorra Recerca + Innovacio (ARI) com a entitat coorganitzadora i amfitriona de l’esdeveniment.

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior i presidenta de l’ARI, Ester Vilarrubla, va destacar la cooperació transfronterera de les jornades i la «importància» de la divulgació del coneixement conjunt. La ministra va desitjar «una feliç trobada» i va recordar que aquest cap de setmana s’han organitzat un seguit d’actes de commemoració del segon aniversari del nomenament d’Ordino com a Reserva de la Biosfera.

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, va destacar el reconeixement d’Ordino i com aquesta denominació ha contribuït a l’impuls de la divulgació de l’educació ambiental. També va explicar que més de 800 infants visiten cada any la Casa de la Muntanya, destinada a ser un centre de creació i divulgació de projectes científics i innovadors com els previstos durant aquest cap de setmana. Al seu torn, l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, en la línia dels qui l’han precedit, va recalcar que des de l’ambaixada es treballarà per ajudar a la cooperació transfronterera i l’entesa entre els territoris.

Els objectius de les trobades d’aquest any, segons va explicar la tècnica de l’ARI i coordinadora de l’esdeveniment, Montse Brugulat, se centren a analitzar els resultats i presentar les perspectives de la xarxa, elaborar els futurs projectes transversals i territorials, i el reforç dels mètodes d’avaluació de les accions del mateix organisme en matèria de medi ambient, sostenibilitat, natura i investigació.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu