Search
Close this search box.

El pròxim dilluns, i fins divendres 26, tindran lloc els assajos per participar al Ball Cerdà que se celebrarà diumenge 28 d’agost, en plena Festa Major de la Seu d’Urgell.
Els assajos es realitzaran en tres torns diferents segons l’edat dels balladors i balladores. L’assaig per a nens i nenes de 4 a 8 anys serà de sis a set de la tarda, mentre que l’assaig per a nens i joves de 9 a 15 anys tindrà lloc de les set de la tarda a les vuit del vespre. El torn dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es durà a terme de les vuit a les nou del vespre.
Pel bon funcionament dels assajos, es recomana que les famílies s’abstinguin d’entrar al recinte del pati de Les Monges mentre els balladors i balladores ballen. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l’inici com al final de les sessions.
Des de l’organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible participar un mínim de dos dies per poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot en el cas dels balladors i balladores infantils i mitjans. A més a més, es recomana que els participants vagin als assajos convenientment calçats. Pel que fa a les nenes i a les noies, cal que portin una faldilla ampla i un mocador.

fotografies / Segons informa l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, una darrera recomanació de l’organització del Ball Cerdà és que els balladors i balladores que vulguin fer-se fotografies el dia del Ball Cerdà, es presentin 30 minuts abans d’iniciar el ball, ja que es començarà puntual.
Cal recordar que el Govern de la Generalitat ha declarat recentment el Ball Cerdà de la Seu d’Urgell com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Aquesta declaració es basa en l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals i coreogràfics, així com també les qüestions històriques, socials i estètiques. El Ball Cerdà és un element festiu de la ciutat que s’ha donat a conèixer més enllà de la comarca.
El ball, durant el segle XX, va tenir una continuïtat interrompuda sols per la Guerra Civil. A la dècada de 1960 i 1970, va viure moments crítics per falta de balladors.  L’any 1971 només el ballaven els més petits i l’alcalde de la Seu d’Urgell,va demanar ajuda per tal de salvar el Ball Cerdà.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu