Search
Close this search box.

Segons indica el balanç sobre els rescats de muntanya que ha hagut de fer, precisament, el Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments (Dpeis) durant el període de temps comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre d’enguany, s’ha realitzat un total de 62 actuacions, sis menys que l’estiu de l’any passat. Aquesta xifra també és la més baixa registrada des del 2015, quan es van situar en 48.

En concret, les dades de rescats de muntanya que va facilitar ahir el Govern indiquen que durant aquest estiu passat, sis del total de 62 actuacions van consistir en la recerca de persones que s’havien perdut, 26 es van realitzar a senderistes que van patir algun tipus d’incident mentre practicaven l’esport en qüestió i 30 rescats es van dur a terme a persones que estaven realitzant algun tipus d’esport d’aventura. L’any passat, tot i que el GRM va  dur a terme més actuacions que aquest estiu, la tendència en relació amb les tipologies d’accidents va ser similar. Així, es va registrar un total de tres rescats relacionats amb la recerca de persones, 25 actuacions sobre senderistes, 28 sobre persones que estaven desenvolupant algun tipus d’esport d’aventura i els 12 restants estan classificats dins una categoria anomenada «varis».

La comparativa facilitada per l’Administració comprèn els rescats realitzats a la muntanya durant els estius que van des de l’any 2010 fins als d’enguany. En aquest sentit, destaca que l’any 2018 va ser quan es va assolir la xifra màxima d’actuacions, amb 88. Desglossant-les, el registre desprèn que 10 van estar relacionades amb recerques de persones, 36 amb senderistes, 31 amb esports d’aventura i les 11 restants estan classificades dins la categoria «varis». Des de llavors, però, s’ha registrat un descens progressiu en les intervencions del GRM durant l’època de l’any en qüestió. De fet, el departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments va assenyalar que tot i que s’ha constatat un augment de persones que han accedit a la muntanya al llarg d’aquest estiu, això no ha comportat un creixement dels rescats.

Finalment, el comparatiu d’actuacions classificades segons els anys,  indica que també el 2018 va ser l’any que va registrar un nombre més elevat de rescats, amb un total de 149 actuacions. El 2019 va començar la tendència a la baixa amb 137 intervencions i, finalment, fins al 15 de desembre d’enguany s’ha dut a terme un total de 110 actuacions. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu