Search
Close this search box.

Tècnics de diferents entitats i serveis de la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell es van reunir la setmana passada per posar en comú les noves accions que es duran a terme durant el 2020.
La Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, constituïda l’abril de l’any passat, es planteja com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral en salut mental al territori. El projecte va sorgir de la necessitat d’identificar quines són les mancances a la comarca i afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental de Catalunya.

Els objectius específics són, d’una banda, generar coneixement i potenciar l’intercanvi de recursos i la coordinació de tots els agents implicats en salut mental; i de l’altra, fomentar les iniciatives de sensibilització, promoció i lluita contra l’estigma en salut mental, a més de promoure polítiques per millorar l’atenció integral en aquest àmbit al territori.

El document d’adhesió a la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell el van signar representants d’una quinzena d’institucions i entitats, entre els quals la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, els serveis territorials dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, Interior i Salut, el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, l’Oficina Jove, el CAPAU, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts Mentals de l’Alt Urgell i diverses entitats del territori.

En total, hi ha 27 taules de treball repartides per tota Catalunya on les associacions tenen representació institucional. La Federació SMC ajuda a impulsar aquells territoris que volen constituir una Taula de Salut Mental i ofereix suport i seguiment a qui ho requereix. La de la Seu és la sisena de la comarca de Lleida, després de les de Tremp, Balaguer, Tàrrega, Les Garrigues i Lleida.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu