La temperatura mitjana que s’ha experimentat al país aquest mes de juliol ha estat la més alta registrada a la major part de les estacions meteorològiques d’Andorra, que tenen dades des del 1934. Així, si es té en compte, per exemple, els registres de l’estació de roc de Sant Pere, que és la més propera a Andorra la Vella, es pot observar que la temperatura registrada ha estat de 24 graus, per sobre dels 23,3 que es van registrar el 2015. A més a més, la mitjana en aquesta estació és gairebé quatre graus superior a la temperatura registrada l’any passat, quan el termòmetre va marcar una mitjana de 20,4. A banda de la temperatura mitjana també s’ha superat la màxima per a un mes de juliol, la qual es va produir al llarg del dia 16, quan l’estació de Borda Vidal va marcar 38,7 graus.
De la mateixa manera, també s’han registrat rècords quant a la durada de la calor i la sensació tèrmica arreu del Principat. Així, hi ha hagut un total de 14 dies consecutius sota els efectes d’onada de calor, segons va informar el Servei Meteorològic d’Andorra a través dels comptes de les xarxes socials. Cal remarcar que, segons els meteoròlegs, els episodis de fenòmens extrems s’intensifiquen a causa de l’acció del canvi climàtic, la qual cosa es va fer palès al Principat durant els dies de calor sufocant.
D’altra banda, a les altes temperatures cal afegir, tal com també va reflectir a les xarxes socials Acció Climàtica d’Andorra, que ha estat un mes força sec, de fet, ha estat el quart amb menys precipitació acumulada segons els registres de l’estació del roc de Sant Pere des de l’any 1992. Així, s’han recollit 33 mil·límetres de pluja, la mateixa quantitat que el 1993, ara fa 29 anys, i lleugerament per sobre del 1998 (25); 2000 (24); 2007 (32) i 2012 (13). Si es compara amb els registres que van comptabilitzar els experts durant l’any passat, la diferència és notable, ja que llavors es van recollir 76 mil·límetres, la qual cosa suposa més del doble que durant el mateix mes d’enguany.