L’espai Dinosfera de Coll de Nargó compta des del passat dijous amb una nova museografia, centrada en el principal actiu patrimonial de la zona: els ous i nius de dinosaure. Una de les peces més espectaculars del museu és una reproducció a mida real d’un titanosaure fent el seu niu, que combina la màxima fidelitat científica amb una qualitat artística de primer ordre.
Un audiovisual a l’inici de l’exposició situa el visitant al paisatge del Mesozoic, tot explicant la fauna i flora que hi havia a la zona fa més de 66 milions d’anys. La nova museografia de l’espai Dinosfera s’ha dissenyat com a part d’un projecte global que, des de fa més de deu anys, es desenvolupa en diverses comarques de Catalunya i vol constituir-se en el Museu dels Dinosaures del Pirineu.
Durant el recorregut, el visitant pot descobrir quins són els jaciments de Coll de Nargó, els seus fòssils i els treballs que s’hi han realitzat. L’espai expositiu també es complementa amb jocs interactius i reconstruccions. El cap de recerca del grup de Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i comissari científic de la mostra, Àngel Galobart, destaca que l’objectiu és que la gent «conegui la recerca científica que s’ha dut a terme fins ara». Una altra de les estrelles de l’exposició és el niu de dinosaure més gran d’Europa, trobat a Coll de Nargó.
En la inauguració de la nova museografia, l’alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, va incidir en l’aposta decidida que està fent el municipi per convertir el patrimoni paleontològic en un atractiu turístic. Fité va indicar també que l’exposició és «una prova més dels esforços fets per oferir propostes atractives de caire cultural», tot i que va puntualitzar que ara «caldrà seguir ampliant l’oferta posant en valor altres elements, com els espais naturals».