• La música sacra del s.XVII serà la protagonista de la primera edició andorrana

SELVA LÓPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Josep Maria Dutrèn, director del festival. Foto: FEMAP

El Festival de Música Antiga del Pirineu (FeMAP) arriba per primera vegada a Andorra de la mà de la formació Grande Chapelle. Després d’una satisfactòria primera edició, els organitzadors van decidir ampliar-ne el seu abast territorial fins a 14 comarques pirinenques. L’escenari d’aquesta nit serà l’església de Sant Martí de la Cortinada, un espai que el director del festival, Josep Maria Dutrèn, va qualificar ahir de «petit però adequat» i va subratllar la seva bellesa arquitectònica. L’escenari per aquest tipus d’actuacions és determinant. «Sempre que podem intentem trobar una església, ja que la música antiga va ser concebuda per tocar en aquest espai», afegia Dutrèn. El Festival inclou sobretot música del renaixement i del barroc, sovint barrejada amb altres repertoris de l’època medieval.

A Ordino, el grup Grande Chapelle oferirà una adaptació de la música de Juan García de Salazar, un compositor basc del segle XVII, a mig camí entre el renaixement i el barroc. L’elecció d’aquest autor ha estat motivada pel fet que Euskadi és el país convidat d’aquesta segona edició. Cinc veus acompanyades d’un orgue interpretaran motets, himnes, salms i antífones dirigits per Albert Recasens. La formació «d’un prestigi i una reputació inqüestionables» ha estat premiada en diverses ocasions.

El festival pretén crear una marca de prestigi i aconseguir captar turistes nous amb una oferta cultural de qualitat. «T’ha d’agradar la música clàssica però no es necessari tenir uns coneixements previs per apreciar-la». Segons Dutrèn, «si hi afegeixes qualitat, la gent ho accepta i en fa divulgació». De moment, les vendes ja s’han gairebé duplicat respecte a l’any passat.

Previsions de futur / El director del festival va manifestar la seva intenció d’incloure Andorra en la tercera edició i va recordar la voluntat del Govern d’anar canviant de parròquia en els propers anys. Una altra novetat és la possible incorporació del cor dels Petits Cantors Lliures al Festival. «Ja hem iniciat converses amb la directora», va apuntar Dutrèn. L’objectiu, va dir, es trobar un repertori adequat per donar suport a les formacions locals.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu