Un 57,74% de les reclamacions gestionades al 2018 per l’Agència Catalana del Consum (ACC) a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran es van resoldre per la via de la mediació o de l’arbitratge. L’organisme va atendre 1.130 consultes a les comarques pirinenques, un 14,2% menys que durant el 2017.
Els serveis relacionats amb el sector de les telecomunicacions i internet van representar una tercera part del total de queixes, mentre que gairebé 1 de cada 4 (25%) van tenir a veure amb els subministraments bàsics. Pel que fa a les reclamacions, es van van rebre 265, un 3,52% més en comparació amb les dades d’un any abans. Finalment, el nombre de denúncies va ser d’11, el que suposa un descens d’un 8,33%.
La directora de l’ACC, Elisabeth Abad, va ressaltar que l’agència «aposta fermament per la via de la mediació per resoldre aquesta tipologia de reclamació, per ser més eficient, eficaç en el temps i per ser més propera al consumidor». A més a més, Abad va assenyalar a l’ACN que l’objectiu és que «l’índex de resolució per la via de la mediació i arbitratge vagi en augment en els proper anys, i seguir treballant perquè més empreses s’adhereixin a l’ACC».
Durant la presentació de les dades de la Memòria 2018 de l’Agència a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, aquest dilluns a Puigcerdà, es va constatar que les telecomunicacions i Internet continuen sent el sector amb més reclamacions, seguit dels subministraments d’electricitat, gas i aigua, i dels altres serveis generals de consum. D’aquestes, un 46,03% van ser resoltes per la via de la medicació i un 11,69% mitjançant l’arbitratge de consum.
Telefónica (Movistar) encapçala les empreses amb més reclamacions a la demarcació, seguida de dues altres companyies de telefonia: Vodafone i Orange. Les segueixen d’altres grans empreses de serveis –la majoria, de l’IBEX 35–, va informar Ràdio Seu.