El secretari general de Liberals d’Andorra (Ld’A), Amadeu Rossell i el secretari de Relacions Institucionals, Valentí Martí, van valorar ahir en una roda de premsa el procés de resolució anunciat per l’AREB. En aquesta, van destacar que els sobta i «no entenem que el banc bo s’hagi d’acabar venent en subhasta si el problema era de males praxis i no de solvència». A més, Martí va destacar que si el banc «és apte per ser comprat per un altre, perquè no és apte perquè els mateixos accionistes puguin mantenir-ne l’activitat?» D’aquesta manera, des de Ld’A es va demanar que hi hagi comunicació amb els germans Cierco, entre d’altres coses «per evitar noves batalles legals». Doncs els sorprèn «que no s’hagi establert cap diàleg per part de l’AREB amb els accionistes majoritaris, que encara són propietaris».
I tot i que els dos dirigents liberals no van voler qualificar d’expropiació l’acció anunciada per l’AREB, Martí va assegurar que «caldrà veure com acaba». Per la seva banda, Rossell va apuntar que aquesta situació «té moltes similituds amb el cas RUMASA», un afer dels anys 80 que va acabar amb l’expropiació per part del govern espanyol del grup d’empreses de José María Ruiz-Mateos.
Els Liberals van demanar també que la plaça financera «recuperi la confiança» i que no «es faci una quitança amb els dipòsits, no es jugui amb els empleats, o no es doti de fons públics a aquest banc bo». A més Ld’A vol saber quin és el «procediment que seguirà el banc tòxic».
D’altra banda, el Secretari de Relacions Institucionals, va manifestar la preocupació vers la continuïtat d’Andorra en la llista de la Comissió Europea de paradisos fiscals. Doncs «tenim un problema greu, estem en un procés de negociació d’un tractat d’associació i ens estem adonant que la diplomàcia no funciona i els expedients no s’estudien, tot això en un calendari molt curt». Ld’A considera que aquest fet és «molt greu» perquè «no es coneix la realitat d’Andorra», i «la diplomàcia d’aquí, no s’està esforçant perquè es conegui». A més, «això farà que al final no sigui una negociació, sinó que haurem d’agenollar-nos i claudicar, com està passant raderament».
I pel que fa a les prioritats de Govern vers les infraestructures, Ld’A va remarcar que la Confederació Empresarial Andorrana, «reclama que s’acabi el vial de Sant Julià i que des de Demòcrates per Andorra (DA) compleixin els compromisos del programa electoral, cosa que no s’està fent». A més, «nosaltres creiem que el vial és prioritari a la Seu de la Justícia».
Respecte als projectes pendents de la Fundació BPA, Rosell va assegurar que tot i que no saben com acabarà la situació, «sembla que aquesta no finalitzarà gens bé».