Sant Julià de Lòria fa una valoració més que positiva de la Ruta de la tapa, un esdeveniment que enguany ha arribat a la tretzena edició i que ha aconseguit vendre fins a 6.200 racions, 400 més que en la darrera celebració. Durant l’acte d’entrega de premis, realitzat ahir a la tarda al Centre cultural lauredià, el jurat va atorgar el primer premi ex aequo a la Pizzeria Angelo, per la seva Pannacotta de moniato; i a Bare Nostrum, per la tapa Tot al negre. Tots dos establiments es van endur un premi en efectiu de 250 euros, gentilesa d’Estrella Damm.
La segona posició del concurs va ser per al bar Muntanya, que amb la seva ració Caprici de primavera es va endur un premi de 400 euros. Completa el podi l’hotel Comabella, que va quedar en tercera posició i va guanyar 300 euros gràcies a la tapa Un viatge pels Andes. Finalment, el quart lloc va ser per al bar Fusió Crep&Burger, que va ser premiat amb 300 euros per la seva Delícia d’ànec.
Durant el parlament previ a l’entrega de guardons, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral va posar en relleu que en aquesta edició fins a 544 persones s’han registrat a l’app necessària per a completar la ruta, de les quals 317 han demanat continuar rebent informació sobre l’esdeveniment per a edicions posteriors. Fins a 129 persones han completat el joc que proposava l’aplicació i 83 rebran un obsequi per part del comú, va informar l’ANA.