L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat avui les conclusions de l’estudi de necessitats del Pla Estratègic Comarcal de l’Alt Urgell de prevenció i per afrontar de manera comunitària el bullyng. La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, la regidora d’Ensenyament, Sílvia Iscla, i el cap d’Inspecció adjunt del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Lleida, Josep Serentill.
La conclusió principal que va arribar de la Comissió de Convivència, que es va crear per donar una resposta coordinada a aquesta problemàtica, és que cal abordar l’assetjament escolar des d’una perspectiva social, i no només escolar, i vincular-ho com una problemàtica de la societat. L’altra conclusió que també destaca aquest estudi és que els diferents col·lectius consideren que les mesures actuals per afrontar el bullying són insuficients.
Aquestes i altres conclusions són fruit del treball de tot aquest curs escolar portat a terme amb docents, famílies, alumnes, monitors de transport escolar i de menjador, monitors de lleure i professionals de l’ensenyament, de la sanitat, seguretat, joventut, de l’esport, entre d’altres. Per elaborar aquesta diagnosi s’han creat i convocat diferents grups de discussió, formacions a docents, xerrades a famílies i enquestes, on hi han participat directament unes 700 persones de la Seu i comarca.
Altres necessitats
L’estudi també conclou d’altres necessitats per fer front i evitar l’assetjament escolar com la formació continuada de docents, professionals i famílies i establir un circuit i protocol clars i consensuats per abordar aquesta problemàtica. També ha sorgit una clara demanda de realitzar més activitats vivencials, així com una petició d’ensenyar un ús responsable de mòbils i xarxes socials. D’altra banda, es destaca la petició dels clubs esportius en poder rebre assessorament professional respecte aquesta problemàtica.
Partint d’aquestes necessitats reals, segons informa Ràdio Seu, la tardor vinent es dissenyarà el pla d’actuacions per prevenir i afrontar l’assetjament escolar des de la proximitat i la coordinació territorial.