Search
Close this search box.
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre una nova convocatòria pels plans d’ocupació municipals, un programa impulsat des dels Serveis Socials del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. L’objectiu d’aquest projecte és centrar-se «en la inserció laboral per aconseguir la inserció social», així ho va destacar ahir la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones del Consistori urgellenc, Anna Vives. 
Per aquest any, es contractaran a sis persones durant un període de cinc mesos. Per dur a terme aquests sis plans s’interverteixen un total de 47.000 euros. Els candidats que vulguin formar part de la iniciativa no han de tenir cap ingrés econòmic. També es prioritzarà a aquells usuaris que tinguin càrregues familiars.  
 
D’aquestes sis persones que es contractin, dos es vincularan a les brigades del Servei Municipal de Neteja Viària; dos a la brigada municipal d’obres; i dos més a donar suport en el muntatge i desmuntatge de material per espectacles de l’època d’estiu (Festa Major, etc.). 
 
Doble sortida / Vives va remarcar que aquests plans d’ocupació «donen una doble sortida: en primer lloc, com que són persones a qui els falta poc temps de cotització, amb aquest contracte entren de nou a la roda per tal de percebre una prestació per desocupació, tot garantint-los uns ingressos durant el temps de contracte i durant l’època posterior; i segon lloc, que aquest lloc de feina els suposi una plataforma per reinserir-se al món laboral». 
 
Partida d’ajuts anticrisi / Vives també va recordar que aquest programa «es va crear amb l’observació d’una situació de dificultat que emergia, amb caràcter d’excepcionalitat per tot el període que fos necessari mentre durés la situació econòmica precària en que s’estava entrant». L’any 2014, després del funcionament durant uns anys dels projectes anticrisi (famílies, llars d’infants, gent gran i alimentació) es va observar que alguns d’aquests programes havien minvat d’efectivitats, perquè la situació social havia variat. Això va produir que variessin també les necessitats i les demandes dels usuaris de serveis socials. «Per aquest motiu, l’any passat vam renovar els projectes anticrisi per adaptar-los a les noves situacions que ens trobàvem». 
 
Com que la major demanda que les persones i les famílies formulaven era la necessitat de tenir feina, es va reconduir part de la borsa anticrisi cap a la creació d’un projecte d’inserció laboral a nivell municipal. «Aquesta experiència es va iniciar l’any 2015 com a prova pilot, i aquest any consolidem el projecte amb una nova convocatòria», va afegir Vives.  
 
Resultats del passat any / La prova pilot de l’any passat va acabar donant feina a set persones (tot i que el programa era de cinc) perquè dues es van inserir mentre estaven fent aquest pla d’ocupació. Mentre que de les set, a dia d’avui, quatre ja tenen feina. Vives va revelar al respecte que «apostem amb fermesa per aquest programa perquè la inserció laboral és allò que ens demana una franja de persones, i és un mitjà efectiu per contribuir a una societat autònoma i cohesionada». 
 
Joves per l’ocupació / Per la seva part, el tinent d’alcalde d’Hisenda Jesús Fierro va explicar que també s’està portant a terme el programa Joves per l’ocupació, adreçat a cinc persones joves que es trobin en situació d’atur i que vulguin entrar al món laboral. 
 
Actualment, hi ha cinc joves que estan realitzant les pràctiques per tal que d’aquí a un mes puguin ser contractats pel Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu