Sota el títol Internet Obsession, Andorra Telecom inicia avui la primera edició de la Setmana del bon ús d’internet, que té com a objectiu formar i informar de les capacitats de la xarxa a infants i joves perquè esdevingui un espai d’oportunitats en el qual puguin crear, participar i compartir de forma lliure i positiva. Des de la companyia informen que hi participaran un total de 1.610 alumnes provinents d’11 centres educatius del país.
D’aquesta manera, el 45% dels alumnes que actualment està cursant cinquè i sisè d’educació primària es connectarà a les sessions sobre els bons usos de les pantalles, dissenyades per a la seva franja d’edat. Aquestes estan organitzades per Andorra Telecom i compten amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i de l’associació de consumidors audiovisuals de Catalunya. Respecte als alumnes de segona ensenyança, un 21% participarà en sessions on s’abordarà la temàtica del sèxting, la hipersexualització, les tecno addiccions i l’abús dels videojocs. Amb relació als estudiants de batxillerat, formació professional i del programa Fent camí, un 15% participarà en les sessions sobre el que significa l’empremta digital.
La representant de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de la companyia, Inés Martí, valora molt satisfactòries aquestes xifres de participació donat que «representen un percentatge elevat d’alumnes, tot i que el que considerem realment important és, d’una banda, encetar aquesta iniciativa i d’altra, que els continguts de les 10 sessions i dels tallers es treballin posteriorment a l’aula i ens convidin a reflexionar sobre les amenaces i avantatges d’internet».
Des d’Andorra Telecom es convida totes les persones interessades a aprofundir en aquestes temàtiques a inscriure’s a les sessions a través del web www.andorratelecom.com. La primera es desenvoluparà demà a les 19.00 hores, sota el títol Com acompanyar els fills i filles dels 3 als 10 anys en la seva vida digital, se centrarà a explicar com afecten les pantalles en el desenvolupament del cervell dels menors i tractarà el concepte de xumet emocional, els seus riscos i com aconseguir un ús responsable de les pantalles en l’entorn familiar. La segona, Com acompanyar els fills i filles dels 10 als 18 anys en la seva vida digital, abordarà les tecno addiccions i tindrà lloc dijous a les 19.00 hores.