Search
Close this search box.

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i el cap de Servei de Pressupost i de Polítiques Educatives Territorials francès, Christophe Gehin, van presidir la reunió de la Comissió Mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament, celebrada ahir al matí a la seu ministerial de Sant Julià de Lòria. Aquesta comissió es reuneix una vegada a l’any, alternativament a París i Andorra, per a tractar la cooperació entre els dos països en l’àmbit educatiu. Les delegacions van compartir els grans reptes al voltant de les polítiques educatives i els seus projectes educatius. 

Ladislau Baró va agrair la tasca duta a terme per aquesta comissió i va expressar el compromís d’impulsar de manera ferma la política educativa comuna i bilateral. També va manifestar la voluntat de treballar en la renovació del conveni francoandorrà en l’àmbit de l’educació per a mantenir un ensenyament de qualitat als centres francesos a Andorra. 

A més, el secretari d’Estat d’Educació, Josep Antoni Bardina, va explicar el funcionament del centre residencial d’educació intensiva adreçat als joves amb problemes de comportament, va fer un repàs de la situació dels alumnes sirians i ucraïnesos a Andorra i va parlar de les noves branques de la formació professional i de la seva importància per tal que els joves tinguin sortides professionals a Andorra i a l’estranger. 

La delegació andorrana va donar a conèixer les accions educatives i culturals proposades als alumnes dels tres sistemes educatius organitzades pel ministeri d’educació andorrà i per l’Ambaixada de França a Andorra. En aquest sentit, va destacar el desplegament del programa dels assistents de llengua francesa als centres educatius del sistema educatiu andorrà, que les dues delegacions van acordar prorrogar per la bona acollida que ha tingut enguany. A més, la comissió va acordar oferir per primera vegada el programa de formació en llengua francesa als docents del sistema educatiu andorrà, que es realitzaran els mesos de juliol i agost a França, on assistiran dos docents de l’Escola Andorrana. 

Finalment, la delegació francesa va explicar les accions dutes a terme aquest curs i les perspectives per al pròxim curs escolar: L’assoliment de les competències en lectura, escriptura i matemàtiques; la reestructuració de la formació professional; la proposta d’acompanyament de projecte ‘deures fets’ per als alumnes que cursaran sisè l’any vinent; el benestar dels alumnes; l’assetjament i el ciberassetjament, així com la igualtat de gènere.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu