Search
Close this search box.

El Comú d’Escaldes-Engordany recupera, després d’una aturada de dos anys a causa de la pandèmia del coronavirus, la Festa de la parròquia per celebrar el 44è aniversari de la independència del territori. Així ho van explicar ahir la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, els quals van manifestar que, tot i que la diada va ser ahir, l’esdeveniment es durà a terme al llarg del cap de setmana, des de divendres fins al diumenge, i comptarà amb la presència de diverses autoritats històriques de la parròquia, com els cònsols de mandats passats, i d’actors que van formar part del dinamisme que va impulsar la creació de la setena divisió territorial del país.

«Estem molt contents de poder anunciar la celebració de la Festa de la parròquia, ja que el comú va arribar quan va esclatar la pandèmia, o al revés, i no havíem pogut gaudir d’un esdeveniment que impulsa l’esperit i la vivència de la parròquia», segons va manifestar Gili, que va afegir que es tracta d’una celebració «molt important» perquè suposa el moment en el qual «es va concretar el desig de molts ciutadans d’Escaldes-Engordany», per la qual cosa «esperem que sigui una gran jornada amb molta participació». En aquest sentit, Closa va matisar que el «dinamisme» forma part de l’ADN de la població escaldenca, el qual s’ha pogut veure plasmat en les diferents exposicions que s’han promocionat des del Departament de Cultura, com per exemple la de Pioners de l’hoteleria, en què es mostra que «Escaldes té alguna cosa més enllà de poder gestionar-se administrativament».

Al seu torn, Closa va anunciar que el programa d’activitats s’iniciarà aquest divendres a les 20.00 hores amb el concert de la Coral d’Escaldes a l’església de Sant Pere Màrtir i finalitzarà el diumenge amb una actuació de Martha Roquett i Teresina Serra. Les activitats engloben a tots els públics, i, també incorporen la tradicional arrossada popular de muntanya amb una previsió de més de 1.000 racions. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu