Search
Close this search box.

La Generalitat de Catalunya invertirà 15,8 milions d’euros en els serveis socials, els programes sociolaborals i les polítiques d’igualtat de les comarques de Lleida. Així ho va confirmar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb el delegat del govern, Ramon Farré, i el director dels serveis territorials del departament, Joan Santacana, durant la presentació de les actuacions previstes per a les comarques lleidatanes en matèria d’afers socials. A més, la conselleria preveu la contractació de 60 professionals del sector per atendre els serveis socials bàsics de la demarcació, que d’aquesta manera passarà dels 140 actuals als, com a mínim, 206 a finals del 2019.

El conseller va defensar que «cal una restauració sistèmica dels serveis socials, que han estat molt castigats i han sigut la darrera línia de defensa de milers de ciutadans durant aquests darrers anys». Tot i això, va posar en valor la tasca feta per la seva predecessora, la consellera Dolors Bassa: «Vull reconèixer el paper de  Bassa en el desenvolupament d’aquestes novetats que avui presento i que tenen un impacte directe en la millora de l’atenció a les persones», va dir.
 
Diferents tipus de servei 

Segons va explicar Homrani, es dota les comarques lleidatanes dels 15,8 milions per a la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH, persones immigrades o polítiques d’igualtat, entre d’altres.

Inversió total de 46 milions

Entre el 2017 i el 2019 la Generalitat invertirà a les comarques de Lleida més de 46 milions d’euros, els quals gairebé 14 milions s’hauran destinat a equips bàsics d’atenció social, 9,4 milions a atenció domiciliària, i 5 milions a infància i l’adolescència. També en aquest període el Govern té previst contractar més de 850 professionals, el que significa augmentar en un 30% la xarxa dels serveis socials bàsics. 
Respecte al conveni signat pel departament i els ens locals, el conseller ha explicat que l’acord es concreta en convenis amb els municipis de més de 20.000 habitants i amb els consells comarcals. Per tant, el contracte programa es materialitza en acords amb l’ajuntament de Lleida, el Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, les Garrigues, la Noguera, El Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell. 

Serveis socioeducatius 

D’altra banda, es replanteja i s’amplia la xarxa de serveis socioeducatius per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies (SIS). Si fins ara el sistema es basava en centres que atenien bàsicament infants de sis a 12 anys, ara es construeix una xarxa pública de serveis a tot Catalunya per atendre els infants i joves de 0 a 18 anys, així com a les seves famílies.  

La implantació del model està sent progressiva i a la província de Lleida s’acabarà de desplegar aquest any.
 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu