Search
Close this search box.

El llac d’Engolasters va ser ahir escenari de la presentació del dron que el Cos de Banders ja utilitza per a fer diverses funcions al territori. 

Aquest aparell és l’únic amb el qual compta l’organisme i el van adquirir fa un any, però fins fa tres mesos no es va posar en funcionament. «Són necessaris uns requisits i s’ha de registrar com a dron d’estat, a més és necessària una titulació», va explicar el cap dels Banders, Ferran Teixidó.

Principalment fan servir aquesta tecnologia per controlar diferents zones del país i vetllar pel compliment de la normativa. I actualment se centren molt en la  llei de pesca a estanys d’alta muntanya i en els recomptes d’espècies. 

Des del Cos de Banders, que ja compta amb dos pilots titulats, van detallar que l’ús del dron aporta bastants beneficis. Un d’ells és poder accedir als llocs més difícils, ja que «el dron permet revisar sis estanys en 20 minuts, molt menys temps que si es fes amb recursos humans», deia Teixidó. També permet endinsar-se en nius d’animals sense la necessitat d’acostar-s’hi molt, i poder fer seguiments d’espècies protegides o en perill d’extinció, a més de poder fer imatges directament amb el dispositiu. 

Tot i això, també van declarar que s’ha de ser molt prudent amb l’ús d’aquesta tecnologia i que ara per ara només se centraran en la feina accessible amb el dron: la pesca. «L’ús d’aquesta tecnologia no és una eina repressiva, sinó de prevenció», afirmava el cap del cos, i «permet optimitzar recursos».

En l’àmbit tecnològic, el dron pot fer un zoom per dos i incorpora càmeres tèrmiques, compta amb un vol automatitzat i pot volar fins a 50 metres per sobre el pilot. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu