Search
Close this search box.

El Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) va dur a terme una roda de contactes amb els diferents partits polítics per exercir pressió al Govern amb la finalitat de modificar la Llei de funció pública en aspectes com el «retorn de l’excedència perquè se situï al primer lloc de preferència davant les demandes de trasllat i les reubicacions», segons va aclarir la vocal del Sipaag Marta Pujol. En aquest sentit, el sindicat admet que «hauríem de tornar a la situació legislativa del 2019 per tal que les condicions laborals dels treballadors de l’Administració Pública millorin mínimament».

Pel que fa a les reunions, que van començar amb els Liberals el passat dilluns 7 de febrer i van finalitzar divendres passat amb Ciutadans Compromesos, Pujol va remarcar que «va ser una bona primera presa de contacte, però no s’ha confirmat que els partits acceptin totes les nostres demandes, almenys, a curt termini». De moment, el Sipaag no s’ha centrat a especificar les esmenes ni ha entrat en detall en les mesures que reclama. Tanmateix, es van realitzar aclariments i conversacions amb els polítics, els quals «van prendre nota de manera satisfactòria de tots els dubtes que tenien envers el nostre text». 

Amb relació a la recuperació del complement d’antiguitat per triennis dels treballadors públics, Pujol va assenyalar que la majoria de les agrupacions polítiques consideren que «serà el canvi més complicat d’aconseguir perquè incumbeix modificar els pressupostos». Actualment, existeixen els quintennis i, amb aquesta mesura, «volen afavorir la carrera professional davant de l’antiguitat; però, realment, el què estan aconseguint és intercanviar un mèrit per un altre amb la diferència que s’allarga dos anys el temps en què s’atorga el complement salarial», va afirmar Pujol. El sindicat creu que «no s’han de barrejar les vies de progressar a la feina; si ho arreglen per un lloc, no poden espatllar-ho per un altre». També, va assenyalar que, de moment, «l’Executiu no ha fet els deures a l’hora d’aplicar altres complements salarials o premiar la carrera professional, ja que encara no s’han aprovat els reglaments ni s’han posat en vigor».

D’altra banda, Pujol va recalcar que la qüestió de la jubilació, «ha de modificar-se el més aviat possible, ja que fa temps que anem darrere d’aquesta demanda». En aquest sentit, el Sipaag vol que els treballadors de l’Administració General s’equiparin al personal de l’educació pública per tal d’establir la prejubilació als 60 anys. En cap cas el sindicat pretén que s’iguali a les condicions de prejubilació i jubilació del Cos de Policia donades «les condicions de servei de les forces de seguretat».

Una altra demanda del sindicat gira al voltant de la conciliació familiar i les jornades laborals. Seguint aquesta línia, la vocal del Sipaag va admetre que «cal preveure les jornades intensives estacionals, com per exemple a l’estiu, ja que els nens tenen vacances i resulta més complicat coordinar la vida familiar amb l’horari convencional de l’administració». La flexibilitat horària està recollida per un reglament, però el sindicat demana que «cal fer una llei específica perquè tingui valor jurídic i assegurar la conciliació».

Finalment, Pujol va indicar que els empleats interins «haurien de tenir més facilitats per presentar-se a les convocatòries de mobilitat interna per afavorir la continuïtat laboral». En aquest sentit, va assegurar que «a vegades porten molts anys treballant en un lloc de l’administració i quan surt la plaça no tenen tanta prioritat com un treballador amb una plaça que prové d’un altre departament». 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu