El Partit Socialdemòcrata va presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos generals els quals considera que no s’ajusten ben bé a les necessitats actuals dels ciutadans. Una de les esmenes parcials més destacades proposa una inversió de 45 milions d’euros a la creació de mig miler d’habitatges de titularitat pública amb preus assequibles per a les famílies que tenen problemes amb el pagament del lloguer. En total, el PS va entrar un total de 15 esmenes on els eixos principals giren al voltant de l’habitatge, la cultura i la salut mental.
Amb relació a la xifra que el Partit Socialdemòcrata vol dedicar a la creació d’habitatges socials, gairebé 34 milions del total procedirien de diverses partides pressupostàries, com per exemple la del recinte multifuncional, mentre que els 11 restants els proporcionaria l’impost als habitatges buits, la recaptació del qual es destinaria íntegrament als nous habitatges al llarg dels tres anys següents. Segons va declarar el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, «tal com reflecteixen les enquestes, una de les principals preocupacions dels ciutadans és l’habitatge, per tant, hem decidit proposar una esmena que posi una solució a aquesta problemàtica; no pot ser que les persones destinin fins a un 60% dels seus ingressos al lloguer». Es tracta d’una mesura que esdevindria «una solució per a més de 350 unitats familiars que resideixen aquí indefinidament i, alhora, serviria per pal·liar la inflació que podria abaixar els preus del mercat entre un 5% i un 10%», va afirmar el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata. A més a més, López va destacar que «seguirem proposant que sobre aquesta qüestió es faci un pacte d’Estat, però mentre els polítics considerin l’habitatge com un producte d’inversió i enriquiment i no com una prioritat bàsica que necessita solució, ho veiem bastant difícil». Finalment, López va lamentar que «aquesta mesura no veurà la llum, però la població ha de saber qui està a favor de fer polítiques d’habitatges i qui està convertint l’habitatge en un producte d’inversió i especulació».
Pel que fa a les esmenes relacionades amb el sector cultural, la consellera general Susanna Vela va assenyalar que «no compartim la ubicació de l’Arxiu Nacional a l’antic hotel Rosaleda, perquè és un edifici que no està dissenyat per a acollir un material tan sensible». La consellera general va destacar que «la salvaguarda de la documentació d’interès nacional, segons les normes internacionals, no pot custodiar-se en un terreny susceptible a inundacions». De fet, la idea del PS gira entorn del trasllat de tota la documentació d’arxivística nacional a l’antic edifici de Radio Andorra, ja que segons va declarar Vela «les instal·lacions estan infrautilitzades i en millors condicions i així podríem aprofitar la rehabilitació i el desamiantatge que s’ha fet a l’edifici de la ràdio». Per poder dur a terme el trasllat i l’adaptació de l’edifici, es realitzaria la mateixa inversió que es vol fer a l’hotel Rosaleda.
D’altra banda, la consellera general del PS també va fer referència a les esmenes orientades a la salut mental. D’aquesta manera, els socialdemòcrates volen promoure el suport a les persones que requereixen assistència psicològica, amb una inversió de 150.000 euros destinada a un nou centre de salut mental que s’adeqüi a les necessitats dels pacients, els quals «s’han vist incrementats en un 30% al nostre país arran de l’esclat de la pandèmia l’any 2020», va afirmar Vela. «Es tracta d’una esmena assumible que no es va aprovar en el moment pertinent» i que «tenint en compte l’informe de l’escola de psicòlegs que es va fer públic l’estiu passat al·legant la manca d’atenció psicològica general, no entenem com el Govern no ha decidit actuar fins ara», va afirmar Vela. Finalment, el PS proposa un estudi de viabilitat del projecte del centre de salut mental per establir quin és el millor lloc on es podria instal·lar, quines característiques ha de tenir i un detall del projecte arquitectònic per facilitar la tasca dels professionals i la comoditat de tots els pacients.