Search
Close this search box.
La Generalitat està explicant per tot el territori les actuacions de suport a  la innovació del Pla d’acció de la Ris3Cat, que manté com a principal objectiu transformar el coneixement i la tecnologia en valor econòmic i social. El pla pretén visualitzar el pas del tradicional model econòmic basat en la construcció d’infraestructures i equipaments d’R+D, a la transferència tecnològica al teixit empresarial i als projectes col·laboratius d’innovació.
 
La presentació als agents econòmics i institucionals de l’Alt Pirineu i Aran va tenir lloc ahir a Tremp, amb la intervenció de la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Maria Rosa Amorós, del secretari general d’Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, i del director general de Promoció Econòmica, Albert Castellanos, informa RàdioSeu.
 
El passat 7 de juny el Govern va aprovar el mecanisme de finançament per desplegar l’estratègia Ris3Cat en el període 2016-2018. El sistema permet vehicular 406 milions d’euros del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020 cap al teixit productiu i el sistema d’R+D+i de Catalunya, el que suposarà un volum d’inversió superior als 1.000 milions d’euros.
 
A la primera convocatòria es van seleccionar cinc iniciatives d’àmbits tan diversos com aplicacions digitals per a teràpies i biotecnologia en salut; energia sostenible i eficient; alimentació saludable i segura; mobilitat; i nous dispositius de diagnòstic i big data aplicades a la salut.
La segona línia de subvencions, de projectes d’especialització i competitivitat territorial, té com a principal destinatària l’administració local, que ha d’impulsar projectes innovadors en col·laboració amb els agents de recerca i innovació i el teixit econòmic del seu territori.
 
Les ajudes als nuclis tecnològics es destinen a empreses que, en cooperació amb agents del sistema d’R+D+I, donen resposta a un repte tecnològic. 
 
La quarta línia de subvencions per a l’administració pública és la de compra pública d’innovació. 
 
Finalment, la Ris3Cat vol involucrar la ciutadania, en el doble paper de destinatària principal de la innovació i d’actriu en la cerca de solucions als principals reptes econòmics i socials. En els últims anys s’han creat noves estructures d’innovació oberta i col·laborativa i nous tipus de treball i noves formes d’economia.

 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu