Search
Close this search box.

El Jambo Street Music 2022 torna amb força després que la darrera edició estigués marcada per diverses limitacions a causa de la pandèmia. L’esdeveniment, que se celebrarà del 16 al 18 de juny, recupera aquest any els escenaris del centre històric d’Andorra la Vella, l’espai «més emblemàtic» de la parròquia, segons va manifestar ahir el conseller de Cultura i de Promoció Turística, Miquel Canturri. Novament, la idea de celebrar l’esdeveniment respon a la voluntat de la corporació de donar impuls al barri antic i promocionar els nous treballs dels artistes, tant nacionals com internacionals. Pel que fa a la distribució de l’espai, hi haurà set escenaris que funcionaran de manera paral·lela, i es podrà gaudir de fins a 38 actuacions de 45 grups diferents. En total, està previst que participin en el festival més de 500 persones.

En concret, els escenaris estaran ubicats al carrer Anna Maria Janer, a la plaça Guillemó, a la del Poble i a la del Consell General, i també a les placetes Sant Esteve i Monjó, així com el Cap del Carrer. Com en els anys anteriors, es tracta d’un esdeveniment totalment gratuït per al públic general que servirà, segons va manifestar un dels organitzadors, Toni Colom, «per donar el tret de sortida a l’estiu». Del volum d’actuacions, a més, va destacar una de principal que es desenvoluparà conjuntament amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), en la qual hi haurà fins a 110 persones a l’escenari.

Per la seva banda, un altre integrant de l’organització de l’acte, va exposar que, enguany, s’ha decidit recuperar el cinema a la fresca, que tindrà lloc el dijous 16 de juny a les 22.00 hores, i es visualitzarà la pel·lícula Destí: Woodstock. Es tracta d’una elecció que s’ha escollit gràcies a la col·laboració amb l’Arxiu Nacional que permetrà organitzar, a més, una exposició al Centre de Congressos per donar a conèixer el seu fons discogràfic. Totes dues activitats serviran com a prèvia a l’inici de la novena edició.

El tret de sortida oficial a l’esdeveniment se celebrarà el divendres 17 de juny a partir de les 18.30 hores. Al seu torn, Vilella va anunciar que es recuperarà, una hora abans del començament, el Jambo Escola, una convocatòria adreçada a estudiants de batxillerat i de les escoles de música perquè puguin oferir les seves cançons al públic durant 60 minuts. De cara a dissabte, la jornada s’iniciarà amb una classe de ioga i serà a la tarda quan ressoni la música per tots els carrers de la capital. L’esdeveniment central de dissabte serà, precisament, la col·laboració programada amb l’ONCA.

Des de l’organització es va destacar que, dels prop de 40 actes que hi ha programats, més d’una vintena pertanyen a músics del país i, per tant, es tracta d’un esdeveniment «que es consolida com a una plataforma per les bandes nacionals i un tastet del que està passant fora d’Andorra». Aquest any, també s’ha iniciat la tasca de difusió del Jambo Street Music per tota la franja del Pirineu mitjançant el suport en línia i s’ha començat a explorar el mercat francès.

Durant la presentació de l’esdeveniment també va prendre part el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, que va explicar que el Jambo també representa una ferma aposta pel que fa a l’estratègia d’Andorra Turisme de desestacionalitzar el turisme i organitzar propostes que fomentin l’interès per Andorra «fora dels períodes més estàndard». En aquest sentit, va assegurar que el certamen «ha esdevingut un referent dels Pirineus» i també «s’ha posicionat com un altaveu amb la finalitat de donar a conèixer els músics del país a l’estranger», segons va informar l’ANA. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu