Search
Close this search box.
En el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), l’església de Sant Vicenç d’Estamariu acollirà aquest dissabte un concert de Fahmi Alqhai i Rami Alqhai. L’actuació, sota el títol ‘The Spirit of Gambo’, començarà a les nou de la nit. A més, el programa inclou obresde diversos actors com M. Marais, T. Hume, J. Schenk, A. Forqueray i Ch. Schaffrath.
 
Remarcar també que la interpretació tindrà com a instrument protagonista la viola de gamba, que des de la seva introducció a l’Espanya renaixentista va convertir-se en una via perfecta per a la improvisació. 
Des de l’organització, destaquen que el seu caràcter híbrid, tan apropiat per al desplegament melòdic com per a l’acompanyament harmònic, permetia als violagambistes deixar volar la imaginació, improvisant noves musiques o glossant-ne d’altres autors.
 
Segles més tard, l’esperit romàntic va portar la separació dels rols d’autor i intèrpret desterrant la tradició improvisadora de l’àmbit de l’anomenada ‘música culta’ i relegant-la al món de les músiques populars. Tanmateix, amb aquest programa de concert, els germans Alqhai recuperen l’essència inicial i, en definitiva, una forma més natural de fer música.
 
Visita a l’església de Sant Vicenç / Aprofitant el concert, les persones que hagin adquirit l’entrada pel concert a Estamariu, podran gaudir d’una visita guiada a l’església de Sant Vicenç, organitzada per Catalonia Sacra. L’activitat es durà a terme a les 20.00 hores.
 
I segons indiquen els promotors, «poder visitar avui l’església de Sant Vicenç d’Estamariu és un petit miracle». D’altra banda, el temple –abandonat durant anys i semienrunat– renasqué de les seves restes en el tombant del nostre mil·lenni tot conservant, en els seus murs, una part important de les pintures murals romàniques amb les quals la guarniren els seus constructors.
 
Segons els impulsors, la conferència permetrà descobrir les vissicituds històriques de l’església, els seus valors arquitectònics i, sobretot, les característiques i el significat de les seves pintures murals. Un conjunt que avui es pot veure gràcies a l’acurada restauració del temple i de les pintures duta a terme amb els esforços de molta gent.
 
Per fer les reserves, es poden fer a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu